Scandal la Gradina Zoologica din Targu Mures. Vizitatorii au ramas cu gurile cascate cand au vazut cum arata statuile-simbol

08-11-2014 09:41


Statuile-simbol ale Gradinii Zoologice din Targu Mures au capatat o noua infatisare. Insa una deloc pe placul sculptorului care le-a facut acum 35 de ani si a vizitatorilor.. nedumeriti de explozia de culoare.

Pentru ca angajatul de la Zoo insarcinat cu renovarea... a pictat si leii de la intrare si calutul de piatra din incinta gradinii, explicand ca "asa seamana cu animalele adevarate".

Cei doi lei de la intrarea in Gradina Zoologica din Targu Mures poarta semnatura unui sculptor din zona. Au fost realizate in urma cu 35 de ani, cand artistul se pregatea sa isi obtina diploma.

Jozsef Miholcsa, sculptor: "Cand am ajuns la facultate in primii doi ani am facut calul si leii. In timpul vacantei, ca exercitiu pentru viata de sculptor."

Statuile s-au degradat insa de-a lungul anilor si a fost nevoie de reconditionare. Doar ca noul artist... nu a prea tinut cont de varianta originala. Ba chiar s-a lasat luat de val, si a colorat statuile cum l-a taiat capul.

Jozsef Miholcsa: "Arata ca niste jucarii de cauciuc sau mai mult ma intristeaza calul care e vopit in negru si alb cu o stea rosie".

Nici vizitatorii gradinii zoologice nu au parut prea incantati de noul... look al statuilor: "Mie mai mult imi plac astia, astia mai vechi. Daca ar fi sa ma gandesc cum a fost cred ca e mai frumos asa... Asta e ceva fals."

Suparat ca nu a fost intrebat cand s-a decis restaurarea sculpturilor, autorul e hotarat acum sa dea in judecata conducerea gradinii zoologice. Nu vrea despagubiri, ci spera ca va reusi astfel sa le redea statuilor aspectul de altadata.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO