S-a revoltat impotriva Fiscului dupa ce i-au inchis magazinul pentru 50 de lei. "Chit ca ma leaga, e pentru o cauza dreapta"

Ultima actualizare: 29-03-2015 04:42
killer SRL din Pascani

Un producator de mezeluri din judetul Suceava protesteaza impotriva masurilor luate de inspectorii ANAF, despre care sustine ca ii afecteaza demnitatea

Proprietarul firmei Killer SRL din comuna suceveana Horodnic de Jos, Alexandru Scheul, care are o fabrica de preparate din carne si 21 de magazine in mai multe localitati din tara, a declarat ca refuza sa inchida magazinul unde inspectorii ANAF au gasit un minus in gestiune de 50 de lei. Scheul a declarat corespondentului Mediafax ca s-a ajuns prea departe in ceea ce priveste controalele ANAF si ca firma sa a fost amendata cu 5.000 de lei si cu inchiderea unui punct de lucru timp de o luna, dupa ce, in 19 martie, inspectorii antifrauda au gasit un minus in gestiunea unui magazin de 50 de lei.

Citeste si: Gospodarii descopera avantajele platii taxelor pe Internet. "Daca macar 2-3 o folosesc, la noi, la tara, se duce vorba"

"Nu erau in plus, erau in minus", a explicat Scheul. El a adaugat ca a doua zi, la un control facut la un alt magazin, s-au gasit in casa 14 bani in plus. "M-a umflat rasul. Ditamai bugetarii sa numere banutii din casa si sa gaseasca 14 banuti in plus", a spus proprietarul firmei. El a adaugat ca asteapta sa primeasca prin posta decizia de sanctionare si ca va inchide pentru o zi magazinul, va contesta deciza, si apoi va redeschide magazinul cu orice risc.

"Chit ca ma leaga, macar stiu ca e pentru o cauza dreapta. Imi risc libertatea, dar macar cineva trebuie sa arate abuzurile. E bataie de joc. Nu stiu cat mai poate lumea sa mai rabde", a declarat Scheul, caree a spus ca pana acum s-a supus legii, dar ca in prezent ceea ce se intampla ii afecteaza demnitatea. "Cand stiu ca am dreptate nu tac".

Scheul a spus ca modul in care se fac controalele de la ANAF ii va afecta pe multi romani, in special pe cei saraci, care mergeau la magazin si luau marfuri pe datorie. "Cei care erau trecuti la carnet sunt acum condamnati la moarte ca nu vor putea sa ia nimic din magazin", a mai spus Scheul. Potrivit omului de afaceri, anul trecut firma sa a platit la bugetul de stat 2,25 milioane de euro impozite si taxe.

Peste 170 de puncte de lucru au activitatea suspendata de catre inspectorii Directiei Generale Antifrauda (DGAF), pentru neeliberarea bonului fiscal, in urma controalelor efectuate intre 15 si 23 martie. Potrivit unui comunicat al DGAF, majoritatea firmelor verificate la nivel national, in perioada 15 - 23 martie, respecta prevederile legale privind dotarea si utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO