Romanul, mare amator de... antibiotice fara reteta

Dată publicare: 18-11-2008 00:00
Dată actualizare: 25-05-2012 05:44


Periculos este ca o cantitate insemnata din pilulele vandute la liber sunt din clasa antibioticelor. Romanii le inghit fara discernamant desi sunt foarte puternice. Putini dintre cei care fac asta realizeaza ca se baga singuri in spital.


Dintre pacientii care vin cu infectii pe care le-au dobandit acasa , 30 au infectii cu germeni multirezistenti la antibiotice.
Adrian Streinu Cercel- directorul Spitalului de Boli Infectioase
In sectia de Terapie Intensiva a spitalului Matei Bals din Capitala sunt foarte multi bolnavi in stare critica. Printre ei si pacienti care de la o simpla infectie netratata la timp sau tatata cu medicamente necorespunzatoare au ajus la complicatii grave.

Periculos este ca cei mai multi dintre romani s-au obisnuit sa inghita cu pumnul antibiotice. Gresit, spun medicii. Microbii devin mai rezistenti la substantele folosite in tratarea infectiilor, perioada de refacere se prelungeste, iar organismul ajunge in cele din urma imun la astfel de pilule.

In jur de 60-70 dintre romani consuma antibiotice pentru o simpla raceala.
Amalia Canton director adj. Autoritatea de Sanatate Publica
Cu toate ca eliberarea antibioticelor fara reteta este interzisa prin lege, farmacistii isi vad linsititi de treaba.  De asemenea, medicii ne avertizeaza sa nu folosim antibioticele ramase in casa de la un tratament anterior.


Aici poti afla alte domenii in care suntem... campioni.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO