Romanul care vrea sa inoate 12 ore non-stop ca sa stranga bani pentru un centru de batrani. Va parcurge inot 24 de kilometri

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07

Avram Iancu, sportivul care a incercat sa traverseze Canalul Manecii, are un nou proiect indraznet. El vrea sa inoate 12 ore fara oprire ca sa stranga bani pentru un centru de batrani, din Petrosani.

Barbatul a intrat in bazin in miercuri dimineata si va iesi abia diseara. In acest timp, spera sa convinga cat mai multi oameni sa doneze bani pentru aceasta cauza.

Avram Iancu si-a propus sa parcurga 24 de kilometri inot intr-un bazin din Petrosani. Vrea sa ajute niste batrani sarmani internati intr-un azil de periferia orasului.

Inainte de a merge la bazin pentru o "tura" ambitioasa de inot, care va dura 12 ore, Avram Iancu a trecut pe la centrul de ingrijire a batranilor, amenajat intr-o fosta scoala. Centrul se afla la periferia orasului Petrosani, intr-o zona foarte saraca. Aici sunt cazati varstnici care nu mai au pe nimeni sau care au fost parasiti de rude.

Maria Popescu, locatara centru de ingrijire: Avem pensii foarte mici, nu se ajunge, pe mine trebuie sa ma ajute si baiatul cu bani

Florica Sub, locatara centru de ingrijire: Pai ma duc si eu ca si eu sunt inotatoare,am inotat ca vara parintii aveau o proprietate la Olt si acolo inotam voiniceste

Centrul este administrat de un preot care acum strange bani pentru un nou aseazamnt, unde ar urma sa fie ingrijiti batrani, dar si copii ramasi singuri pe lume.

Peot Gabriel Bulf, reprezentant centru de ingrijire: "Cred din tot sufletul meu ca Dumnezeu va fi cu el, cand m a abordat nu mi a cerut absolut nimic, doar sa am grija de acesti oameni."

Avram Iancu a intrat in bazinul de inot la ora 9 si pana la ora 21 va inota fara intrerupere, la fel cum a facut si atunci cand a incercat sa traverseze Canalul Manecii.

Mircea Ciriperu, localnic: Este un lucru fantastic, cred ca fiecare din noi am putea contribui la o semenea fapta mareata pentru ca cine nu are batrani trebuie sa isi cumpere - donati - da, donez.

Avram Iancu: Nu este chiar o gluma sa inoti 12 ore, in Canalul Manecii am inotat 12 ore jumatate, in conditii mai grele, dar este un efort considerabil, asta va pot asigur. Bineinteles ca aceasta actiune a mea este si un antrenament pentru marele vis al vietii mele, acela de a traversa inot Canalul Manecii.

Centrul de batrani pentru care barbatul strange donatii are in grija 30 de persoane, dar peste cateva luni, cand va fi deschis si cel de-al doilea camin, numarul beneficiarilor va trece de 100.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO