Romanii se inghesuie sa-si faca abonamente la clinicile particulare

Ultima actualizare: 10-10-2012 23:40

In timp ce medicina de stat este in moarte clinica, cea privata castiga teren nesperat, in ciuda preturilor. Piata abonamentelor in clinicile particulare a crescut de la un an la altul, cu cel putin 15%.

Oamenii isi fac abonamente individuale, iar pentru cei mai norocosi platesc angajatorii. O crestere semnificativa a abonamentelor medicale la privat a fost data de tot mai multe pachete medicale platite de parinti pentru copiii lor.

Astfel, un abonament pentru cei mici pleaca de la 10 de euro pe luna si poate ajunge la 100. In acesti bani sunt incluse consulatii pediatrice nelimitate, vaccinuri, ingrijiri de urgenta la domiciliu, analize, chiar si o vizita anuala la stomatolog.

Pentru adulti, un abonament medical costa de la 5 euro, la 75 de euro. Pentru 5 euro, omul primeste un consult de specialitate pe an, o consultatie stomatologica si vaccinari. In schimb, pentru 75 de euro, gama de servicii include analize, investigatii si cursuri profilactice.

Pentru angajati, companiile platesc abonamente de sanatate cu preturi cuprinse intre 12-120 euro lunar/ angajat.

Deja pe piata medicala clinicile private se intrec in oferte. Astfel, pentru 18 euro, Clinica Gral Medical ii ofera unui adult trei consultatii de specialitate pe an, ambulanta privata non stop, vizite la domiciliu, vaccinare, consultatii nelimitate la recomandarea medicului si un pachet de analize de laborator.

La Timisoara , la clinica PROFILAXIS, intr-un abonament de 30 de euro intra investigatii de specialitate la cerere, vaccinari, analize de laborator, EKG si ecografie.

Iar in Capitala, la Centrul Medical Unirea, pentru 33 euro, omul primeste sfaturi pentru 25 de specialitati medicale, reduceri de 20% la investigatii si analize recomandate o data pe an.

Insa majoritatea clinicilor traiesc din abonamentele pe care le platesc firmele private pentru angajatii lor.

De la abonamente de 5-10 euro, clinicile au ajuns sa faca afaceri de zeci de milioane intr-un an, iar pentru 2010 cresterile sunt estimate la 15%.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO