Renunta la meseriile lor pentru comertul cu produse bio. E mai profitabil
Fosta asistenta, in prezent producator de alimente ecologice. Aceasta este formula de reusita in afaceri pentru tot mai multi romani, care renunta la meseriile lor pentru ca le considera mai putin banoase decat vanzarea de produse bio.
Si chiar nu gresesc: apetitul pentru mancare traditionala si ecologica este in crestere.
Producatorii, imbracati in straie populare si cu mancaruri de iti fura ochii, au prins slabiciunea bucurestenilor pentru prajiturile cu mac si afine.
Rodica Tiplea, asistenta de profesie, a uitat de seringa si de ac si a facut o afacere profitabila din ce a invatat ea de la bunica. N-are cursuri de cofetar, dar crede ca are talent.
Altii au vazut cat de bine merge vanzarea de produse bio si au devenit importatori. Aduc, de pilda, in Capitala braga, o bautura pe care o mai fac doar cateva familii in Dobrogea si Moldova, dupa retete secrete.
Iar oamenii vin saptamanal la targ, cautand gustul copilariei. Asa ca foarte putini se intreaba ce calificare au cei care le prezinta toate aceste bunatati.