Solutii pentru romanii carora le place carnea de pasare dar care s-au saturat de pui. Ce poti face cu puiul galben sau rosu

×
Codul embed a fost copiat

Banalul piept de pui la gratar are de acum si niste veri mai fitosi. Piept de gasca Toulouse, pulpa de bibilica, prepelita rumenita in cuptor, supa de cocosel combatant si preparate de pui galbior, pitic sau rosu.

Daca va place carnea de pasare, insa v-ati saturat de puiul clasic, iata cateva idei de preparate care au, ca materie prima, carnea de calitate superioara. In timp ce romanii par dornici sa comande asa ceva in restaurante, fermierii sunt reticenti in a creste alte specii, decat banala gaina.

Facut la cuptor in 20 de minute, un pui mai galben decat fratii sai din galantare nu e nici pe departe banal. E drept, inainte de preparare, arata altfel decat colegii din galantar si ii intriga pe cei care-i vad la cuptor. „Din cauza becurilor arata mai galbeni, mai grasi!”, spun cei care ii vad.

Puiul galben sau puisorul galben - pentru ca exista o varietate pitica de doar o jumatate de kilogram - iese cu pielea mai bronzata datorita modului de hranire. Nu primeste furaje, ci e hranit cu cereale. In schimb, puiul rosu e o rasa distincta. Carnea are un gust mai pregnant. Si, desi are mai mult colesterol, grasimea e mult mai savuroasa. Chefii spun ca merge la cuptor, cu un mix de seminte.

Citește și
ZF
Cine este Teodora Popa, mostenitoarea de 23 de ani a imperiului de 100 milioane de euro Transavia. Galerie FOTO

"Uriasul de Transilvania", iepurele care este tot mai cautat de romani. Un exemplar poate ajunge sa depaseasca 8 kilograme

Puteti sa mai radeti peste el si un pic de nucsoara, care complimenteaza o carne mai scumpa cu 50 la suta decat cea de crescatorie. Cocoselul combatant costa chiar dublu, desi scoti din el numai 300 de grame de carne. Dar tot in oala de ciorba ajunge si Guliver. Transata, carnea costa 30 de lei kilogramul. Cam cat cea de prepelita, rata sau gasca.

Impresionante sunt si gastele Toulouse, care atunci cand isi aduna puii probabil fac curtea sa vibreze. Gansacul cantareste 9 kilograme, dar prin ingrasare va ajunge la 16. Ficatul cantareste atunci un kilogram si jumatate. Tras usor la tigaie, impreuna cu pieptul, se transforma intr-o delicatesa. „Gustul se invata. Dar trebuie sa fii si deschis pentru asa ceva”, spune bucatarul Eduard Istoc

Si bibilica, la 60 de lei kilogramul, aduce cu puiul, dar ofera nuante de aroma in plus. Din pacate, fermierii nostri nu sunt suficient de dornici sa creasca asemenea rase si soiuri ce le-ar aduce un castig mai mare.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
40% din mezelurile vandute in Romania sunt facute
40% din mezelurile vandute in Romania sunt facute "la negru". Cum recunosti un salam Victoria adevarat, din pulpa de porc

La salam, carnati si parizer, cel mai bun condiment este carnea. Asa suna o vorba spusa acum cu amaraciune de mezelarii romani.

Cine este Teodora Popa, mostenitoarea de 23 de ani a imperiului de 100 milioane de euro Transavia. Galerie FOTO
Cine este Teodora Popa, mostenitoarea de 23 de ani a imperiului de 100 milioane de euro Transavia. Galerie FOTO

Teodora Bucur Popa (23 de ani), fiica omului de afaceri Ioan Popa, fondatorul procesatorului de carne de pasare Transavia, a spus miercuri ca a început să lucreze din acest an in compania tatalui ei.

Ce contin hamburgerii din
Ce contin hamburgerii din "carne de om" gatiti de un chef britanic. S-a inspirat din marturiile unor canibali

Un bucatar din Marea Britanie a reusit sa socheze o lume dupa ce a inventat asa numitii "hamburgeri din carne de om". Barbatul este fan al serialului cu zombie "The Walking Dead".

Recomandări
Ninge viscolit în munți: DRDP Craiova intervine cu utilaje, Oltenia sub cod galben de ninsori și vânt | Video
Ninge viscolit în munți: DRDP Craiova intervine cu utilaje, Oltenia sub cod galben de ninsori și vânt | Video

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova trasmite joi dimineaţă că în zonele montane ninge viscolit, fapt ce îngreunează acţiunile de deszăpezire.

Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Crăciun: „Să aveţi un an extraordinar. Sărbători frumoase alături de cei dragi”
Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Crăciun: „Să aveţi un an extraordinar. Sărbători frumoase alături de cei dragi”

Nadia Comăneci, cel mai titrat sportiv român la Jocurile Olimpice, a postat în social media un mesaj de Sărbători, în care menţionează faptul că urmează un an olimpic.  

Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”
Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”

Numărul cazurilor de gripă în București s-a mărit în această perioadă, ajungând la aproximativ 80 de persoane care se prezintă într-o zi la camera de gardă, afirmă Dr. Adrian Marinescu, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.