Publicitatea la fast-food ingrasa copiii!

22-11-2008 00:00


Junk Food

Interzicerea reclamelor la fast-food din timpul programelor pentru copii ar reduce numarul copiilor obezi cu 18%, iar pe cel al adolescentilor obezi, cu 14%, arata un studiu al economistilor americani, relateaza Reuters.

Exista destule dovezi conform carora copiii suprponderali petrec mai mult timp in fata televizorului. Noi consideram ca acest tip de reclame determina oamenii sa se ingrase.
Michael Grossman, profesor de economie la City University, New York
Studiile cercetatorilor au relationat rata de obezitate cu timpul petrecut in fata televizorului, vizionand publicitatea la mancarea de tip fast-food, iar rezulatatele au indicat faptul ca reclamele de acest gen majoreaza considerabil rata obezitatii in randul copiilor.

Doua dintre cele mai importante companii din industria fast-foodului, impreuna cu alte 20, au semnat un angajament care le obliga sa promoveze exclusiv reclame la mancare sanatoasa pentru copii cu varste mai mici de 12 ani.

Numai trei tari, Suedia, Norvegia si Finlanda, au interzis difuzarea reclamelor in timpul programelor pentru copii, insa cercetatorii sunt de parere ca sansele ca acest lucru sa se intample si in Statele Unite sunt slabe.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO