Protest inedit. Soferii din Hunedoara s-au apucat sa asfalteze drumurile

Dată publicare: 03-03-2011 17:45
Dată actualizare: 17-10-2012 12:57


Pentru ca toate drumurile duc la service, in cazul soferilor romani, cei din Hunedoara au luat atitudine. Asa nu se mai poate, au incercat sa le transmita autoritatilor, care se fac ca nu vad orasul plin de gropi.

Proprietarii de masini s-au incolonat in zgomot de claxoane si l-au luat la rost pe primarul care ridica din umeri.

O asociatie civica a fost cea care a organizat actiunea. Exasperati de sutele de cratere din asfalt, membrii acesteia au incercat sa traga un semnal de alarma, pentru ca majoritatea strazilor din oras sa intre in reparatie capitala.

Primarul Ovidiu Hada a ajuns si el prin zona, insa i-a suparat si mai tare pe protestatari. I-au cerut explicatii pe un ton ridicat, dar raspunsurile nu i-au multumit. Soferii - cateva zeci - au facut turul orasului si s-au oprit la primarie, acolo unde, simbolic, au acoperit cateva gropi.

De pe margine, pietonii i-au sustinut pe soferii care isi strigau oful. Pentru a parcurge aproape orice traseu din oras, conducatorii trebuie sa treaca un adevarat test de maiestrie la volan. Dupa o asemenea demonstratie, e lesne de inteles ce urmeaza. Pana si primarul orasului recunoaste ca situatia este cu adevarat critica.

Anul trecut, pentru asfaltarea drumurilor din Hunedoara, primaria nu a alocat niciun leu. Soferii spun ca de cinci ani n-au mai vazut drum asfaltat, desi Uniunea Europeana ne-a pus la dispozitie milioane de euro pentru repararea strazilor.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO