Sindicatele cer reinfiintarea scolilor de corectie. Ministerul crede in paza stricta si discutii

Dată publicare: 31-01-2013 19:00
Dată actualizare: 03-02-2013 07:11


Reinfiintarea scolilor de corectie a fost ceruta intr-un moment in care violenta in randul elevilor a atins cote alarmante.

30.000 de cazuri au fost inregistrate in ultimii trei ani. Ministrul Educatiei nu vrea sa auda insa de o asemenea propunere. Crede ca o paza stricta in scoli si discutiile libere cu elevii, parintii si profesorii ar putea rezolva situatia.

Aproape 90 de tineri sunt intr-un centru de reeducare din Buzias. Au fost condamnati pentru talharii, furt sau alte violente, dar pentru ca nu au 18 ani, instanta i-a trimis la reabilitare.

O fata, de exemplu, si-a pierdut libertatea in urma cu 2 ani si jumatate.

Tinerii invata aici sa citeasca, sa scrie si sunt implicati in multe activitati care au rolul de a le indrepta comportamentul.

"Minorii sunt din 22 de judete ale tarii. Pot fi vizitati de familie, la cerere, ori de cate ori familia crede ca e necesar sau are un cuvant de spus in ceea ce priveste educatia lor"
, a spus Florin Serpe, director Centru de Reeducare Buzias .

Astfel de centre de reeducare ar trebui inmultite, spun liderii sindicatelor din invatamant, pentru ca elevii au devenit din ce in ce mai violenti.

In prezent, in afara de scoala din Buzias, mai sunt doua similare la Targu Ocna si Gaesti.

Ministerul Educatiei respinge propunerea inmultirii scolilor de corectie, pe care nu le considera utile pentru formarea elevilor.

In Romania, minorii pana in 14 ani nu raspund penal, intre 14 si 18 pot fi trimisi la o scoala de corectie, iar dupa 18 ani sunt trimisi la inchisoare.

In Statele Unite insa, legea este mult mai aspra, iar tinerii pot face inchisoare chiar de la 10 ani.

Citeste si: Primesti note mai mari la scoala folosind acest truc. Efectul e garantat

Un student a descoperit o problema de securitate a universitatii sale. Continuarea: l-au exmatriculat


VIDEO PROTVPLUS.RO