Cat platesc romanii care vor sa afle daca partenerul ii insala. Peste 70% dintre clientii detectivilor particulari sunt femei

Dată publicare: 07-05-2015 19:12
Dată actualizare: 10-05-2015 07:40


Gelozia e boala grea, dar si scumpa. Cine vrea sa afle daca partenerul a calcat stramb plateste si 1.500 de euro unui detectiv particular. In peste 70% din cazuri, doamnele sunt cele care apeleaza la astfel de investigatori.

Sotii infideli ar trebui sa fie extrem de atenti. Probele impotriva lor sunt folosite in instanta din ce in ce mai des, ne spun avocatii.

"Sunt convinsa ca a pus pe cineva sa ma urmareasca. Stie unde sunt, cu cine m-am intalnit. Mi-a zis numarul unei masini pe care nu stia ca o conduc", a declarat o femeie.

Peste 70% dintre clientii detectivilor particulari sunt reprezentantele sexului frumos. Femeile cer ca sotii sa fie urmariti cateva zile si sunt dispuse sa plateasca si 1.500 de euro, ca sa afle adevarul.

Cazurile care ajung pe mana detectivilor par uneori scenarii de film. De exemplu, sotia si amanta au apelat impreuna la un detectiv.

"Era ceva acceptat intre ele si au intrat la banuiala ca exista si a treia femeie. Nu s-au confirmat banuielile", a spus un detectiv.

Detectivii particulari au creionat si profilul femeii care se crede inselata: are peste 35 de ani, studii superioare, copii si o situatie materiala buna.

"Femeile sunt mai curioase, vor sa afle pe ce picior sunt, cine este rivala. Barbatii solutioneaza de obicei mult mai repede astfel de situatii. Oricum, este vorba despre incredere scazuta in sine", a spus psihologul Jeni Chiriac.

Dincolo de impactul emotional negativ, daca probele stranse de detectivi arata ca sunt inselate, unele doamne folosesc probele video si foto in instanta, in procesul de divort. Ba chiar cer si daune morale pentru asta.

"Am un caz acum in care doamna solicita daune materiale de 100.000 de euro pentru ca avea un contract prin care se obliga sa transmita imaginea unei familii perfecte", a spus Adrian Cuculis, avocat.

Pe langa doamnele care apeleaza la detectivi, sunt si barbatii. Acestia au un alt profil.

Detectivii particulari au creionat si profilul domnilor care apeleaza la serviciile lor. Vorbim in general despre clienti de peste 50 de ani, cu functii de conducere, asadar cu o situatie financiara buna si care, foarte important, isi aleg iubite mult mai tinere decat ei. Si spunem iubite, nu sotii, pentru ca de regula domnii vor sa le testeze fidelitatea inainte de nunta.

Unul dintre clientii unei agentii de detectivi are 76 de ani, iar sotia la fel.


VIDEO PROTVPLUS.RO