Povestea băiatului care trăiește cu o boală rară. Cum îl puteți ajuta


Ultimul update: Joi 06 Iunie 2019 13:35
Data publicarii: Luni 22 Aprilie 2019 11:11
Categorie: Stiri Sociale
Gabriel Balacean

Gabriel Bălăcean, un băiat de 15 ani din Capitală, suferă de o boală rară, fără vindecare. Este vorba despre sindromul Klippel-Trenaunay, care produce o malformaţie venoasă congenitală, extrem de dureroasă.

Pe 7 iunie 2019, la ora 18:30, pe stadionul Dinamo va avea loc un meci caritabil pentru cazul lui Gabriel, între echipele Dinamo și Rapid.

Intrarea este liberă, iar la eveniment puteți dona pentru băiat.

Gabriel are nevoie de 15.000 de euro, însă până acum familia a strâns doar o mică parte din sumă.

Gabriel a fost diagnosticat cu acest sindrom când avea vârsta de trei ani, după ce a făcut o infecție. Când avea 5 luni, băiatul nu și-a mai putut mișca coapsa piciorului stâng. Mama a mers cu el la spital, iar medicii i-au spus că are o fisură la coapsă și i-au pus piciorul în ghips.

Câteva zile mai târziu, însă, mama sa și-a dat seama că este ceva în neregulă cu fiul ei și l-a dus la spital, dar când medicii i-au dat jos ghipsul, avea piciorul dublu ca volum. Medicii i-au dat asigurări mamei că o să își revină, însă la 3 ani a făcut o infecție. De atunci, Gabriel este chinuit de dureri.

De două luni, a început un nou tratament, care durează patru ani, un pas important fiind o operație pe care i-o pot face medicii de la o clinică din Franța.

Îl mai puteți ajuta donând în contul deschis pe numele mamei băiatului, Oana Bălăcean.

IBAN: RO43BRDE 426 SV600 2168 4260

După Paște, Gabriel merge la operaţie şi are mare nevoie de bani.

Netratată, boala poate avea complicații majore. El are dureri de picioare, de stomac, de coloană și de cap. Este monitorizat și de un medic cardiolog, din cauza vaselor de sânge și a riscului apariției unor probleme cardiace.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Povestea băiatului care trăiește cu o boală rară. Cum îl puteți ajuta
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO