Poti salva un copil bolnav de cancer! Doneaza 20% din impozitul pe profit

22-12-2010 00:00


Sistemul sanitar le da inca o palma bolnavilor de cancer. Statul n-a investit pana acum intr-un laborator de diagnostic astfel incat medicii sa-si poata trata pacientii.

 

Cel mai apropiat centru se afla la Viena si tocmai din acest motiv Asociatia "Salveaza vieti" vrea sa amenajeze unul si la noi in tara.

Dar pentru ca aceasta idee sa prinda contur, voluntarii au nevoie de un milion de euro. Ii roaga pe managerii companiilor din tara sa doneze 20% din impozitul pe profit, pentru ca legea le da voie. Altfel, banii isi vor pierde urma in bugetul de stat.

In Romania nu exista un laborator de citogenetica ce i-ar putea ajuta pe doctori sa inceapa un tratament pentru un diagnostic precis. Suportul acordat bolnavilor din tara noastra de catre medicii din Viena va inceta in curand.

"Riscul concret este sa creasca proportia recidivelor, sa existe un numar mai mare de boli progresive refractare la tratament, rata de mortalitate sa creasca si sa scada proportia celor care se vindeca", a punctat dr. Margarit Serban, seful Clinicii de Onco-Pediatrie Louis Turcanu din Timisoara.

Afla cum poti directiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza sociala pe www.salveazavieti.ro.

VIDEO PROTVPLUS.RO