Polițist devenit erou în Baia Sprie. Ce a observat când a trecut prin fața unei case din oraș

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Simţul de observaţie şi empatia au făcut ca un poliţist de 30 ani din Baia Sprie, judeţul Maramureş, să devină unui erou. A reuşit să salveze viaţa unui om care locuia singur şi căruia i s-a făcut rău în casă.

Agentul obişnuia să îl vadă de fiecare dată pe bărbat în timpul patrulelor prin oraş, iar când, zile de-a rândul, acesta nu i-a mai apărut în cale, agentul a început să se întrebe ce-i cu el. A încercat să ia legătura cu bărbatul şi cum nu a reuşit, a forţat uşa locuinţei şi l-a găsit pe bietul om în agonie.

Cristian Petrovan are 30 ani şi lucrează în poliţie de 4 ani. De jumătate de an a fost repartizat în Baia Sprie. Într-o după amiază, când patrula ca de obicei, şi-a dat seama că de mai multe zile nu l-a mai văzut în curte pe un localnic în vârstă de 65 ani.

A vorbit cu vecinii acestuia şi, cum nimeni nu ştia nimic de bărbat, agentul a forţat uşa casei şi l-a găsit pe bietul om căzut la pat, aparent leşinat.

Agent Cristian Petrovan, Poliţie Baia Sprie: ”L-am găsit pe pat în cameră, părea inconştient şi am văzut că are semne vitale şi am anunţat un echipaj de ambulanţă."

Un echipaj al ambulantei l-a preluat pe bărbatul care suferise, se pare, un atac vascular cerebral. Omul a fost transportat de urgenţă la UPU Baia Mare.

Dr. Ioana Cătană, director medical SAJ Maramureș: ”Nu comunica şi nu era orientat. S-a făcut tratamentul de urgenţă, după care s-a transportat la UPU Baia Mare pentru investigații suplimentare."

Acum, starea bărbatului este stabilă, dar el tot nu comunică.
Poliţistul cu inima mare l-a şi vizitat pe bărbat şi i-a promis că îi va rămâne aproape.

Agent Cristian Petrovan, Poliţie Baia Sprie: ”Medicii au spus că starea lui este stabilă şi dacă va fi nevoie o să-i sar şi în ajutor."

Eroul poliţist a primit laude din partea colegilor, însă el, modest, spune doar că şi-a făcut meseria.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO