STENOGRAME. Ce l-a dat de gol pe interlopul care a atacat un polițist, la Suceava. Starea ofițerului

×
Codul embed a fost copiat

Poliţistul de 35 de ani, din Suceava, grav rănit cu o sabie în timp ce era în misiune, rămâne în stare critică însă, preţ de câteva clipe, şi-a mişcat degetele şi trunchiul.

După două operaţii, ofiţerul este intubat şi ventilat mecanic. Pe de altă parte poliţiştii din întreaga ţară continua să fie solidari. La Oradea, peste 30 de ofiţeri au donat şi joi sânge pentru colegul lor.

Miercuri poliţistul şi-a mişcat, câteva secunde, degetele şi trunchiul însă - spun doctorii - sunt reflexe postoperatorii care arată o ameliorare a situaţiei, dar nu înlătură pericolul.

politist ranit

Tudor Ciuhodaru, medic de urgenţă Spitalul de Neurochirurgie Iaşi: ”Pacientul este în continuare la Terapie Intensivă, beneficiind de suport respirator. Este intubat şi ventilat mecanic, resuscitare volemică, dar sunt semne de ameliorare clinică, în sensul unui anumit răspuns motor. Prognosticul rămâne rezervat."

Citește și
politist ranit
Starea poliţistul rănit s-a îmbunătăţit. A reușit să vorbească la telefon cu fiicele lui
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Impresionaţi de această situaţie colegii săi din toată ţara îi sunt alături.

Marţi dimineaţa, agentul a fost chemat din timpul liber pentru intervenţie. Acesta a intrat în casa suspectului, alături de colegi şi a fost atacat cu o sabie. Din nefericire, nu purta casca de protecţie.

În acest context, deputatul Tudor Ciuhodaru, care îi cunoaşte bine situaţia pentru că îl îngrijeşte în calitatea sa de medic - va depune un proiect de lege prin care propune dublarea pedepselor pentru ultraj. Mai mult, consideră că tot pentru ultraj ar trebui să fie judecaţi şi cei care atacă personalul medical.

Alexandru Huţuleac era vizat de ancheta DIICOT într-un dosar privind traficul de produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Interlopul ar fi făcut aceste fapte în timp ce era cercetat sub control judiciar într-un alt dosar, tot pentru infracţiuni similare. Concret, el ar fi coordonat pe raza oraşului Rădăuţ şi a comunei Satu Mare (Suceava) o reţea de distribuţie a unor droguri sintetice. Era vorba de pliculiţe care conţineau substanţe psihoactive interzise, cum ar fi propylaminopentiophenone sau nor-mephedrone. Acestea se vindeau în pliculeţe, care costau între 50 şi 100 de lei.

”Duţu” vindea doar clienţilor pe care-i cunoştea direct, însă pentru a avea profit mai mare el a recrutat mai mulţi tineri, care se ocupau doar cu comercializarea acestor prafuri. El a picat pe intercepări ambientale, când vindea unui client, în apropierea locunţei sale.

Totul s-a întâmplat pe 7 noiembrie 2017, ora 17:42.46, cu un client pe care l-a întrebat „da câte vrei acuma? Câte vrei acuma?”. Mai mulţi colaboratori ai acestua au dat declaraţii la DIICOT în care au explcat rolul lui Huţuleac. Intenţia sa era să distribuie astfel de substanţe şi în Iaşi.

Una din acuzaţiile procurorilor DIICOT are legătură cu sechestrarea unui tânăr într-un aprtament din Iaşi. Băiatul ar fi fost bătut dur de Alexadru Huţuleac, Răzvan Percec şi alte persoane să vândă substanţe interzise. După ce a fost bătutat, el a fost ţinut sechestrat timp de mai multe zile şi tratat cu Ketonal. Ulterior, unul din oamenii de încredere ai lui „Duţu” l-au supravegheat atent.

Potrivit interceptărilor, ”Duţu” le-ar fi impus „dealărilor” săi să nu distribuie astfel de substanţe anumitor persoane pe care nu le agreează din diverse motive, exprimându-şi nemulţumirea în legătură cu faptul că aceştia amestecă substanţele distribuite cu alte substanţe, cel mai probabil sare.

Doi dintre intermediari discutau că Alexandru Huţuleac zis „Duţu”, îi caută pe toţi, întrucât îi bănuia că nu vindeau substanţe cu efect psihoactiv în beneficiul lui, ci al lor personal.

Intermediar 1: De amu fii atent, nu mai dăm nimic, gata. Intermediar 2: Îh?
Intermediar 1: De amu gata, nu mai daţi, nu mai daţi nimic. Intermediar 2: De ce?
Intermediar 1: Că Duţu vă caută pe toţi.
Intermediar 2: Ce a făcut?
Intermediar 1: Vă caută pe amândoi, pe toţi trei.
Intermediar 2: De ce?
Intermediar 1: Să vă f** în gură pe toţi, să vă bată, na, nu ştiu. Intermediar 2: Da....
Intermediar 1: Na, nu te râde coaie că i-a dat, i-am dat la smuiul acela aseară cinci şi amu ia a mers la dânsul şi i-a zis că i le-am dat de la mine şi ăsta mă lua pe mine la p**ă.
Intermediar 2: Na şi ce?
Intermediar 1: Treaba voastră, treaba voastră.
Intermediar 2: Dă-l în p**ă uă. Na, hai.
Intermediar 1: Ce faci? Uă...
Intermediar 2: Îh?
Intermediar 1: Dar unde eşti?
Intermediar 2: Eu îs în sat uă.
Intermediar 1: În sat sau la mine uă?
Intermediar 2: În sat, am ieşit, amu ia am mers până la George să vină nu ştiu ce vrea să-şi ia ăsta de acasă.
Intermediar 1: Da' ce faci, eşti parte şi cu el amu, ce p..a mea? Intermediar 2: Nu uă, da...p**a, ce, am dat azi trei?
Intermediar 1: Cât ai dat?
Intermediar 2: 3 uă.
Intermediar 1: Şi unde-s banii?
Intermediar 2: Da' ce, p**a că i-am cheltuit pe toţi.
Intermediar 1: Uă de amu...
Intermediar 2: Kiki a luat, Kiki şi-a luat o pereche de papuci. Intermediar 1: Apăi îmi bag eu p**a c**e, dacă faci aşa, voi vă luaţi voi toţi banii şi mie nu îmi daţi nimic, de amu gata, hai. Pa! 

Într-o altă discuţie telefonică, unul dintre intermediarii care vindeau substanţe interzise îi spune unui alt intermediar că Alexandru Huţuleac, zis „Duţu”, şi-a dat seama că îl inducea în eroare prin aceea că vindeau substanţe cu efecte psihoactive în detrimentul lui, motiv pentru care i-a eliminat pe toţi din afacerea respectivă.
Intermediar 1: Uă...ce faci?
Intermediar 2: Amu ia am ajuns la Brodina, tu?
Intermediar 1: Ţi-am zis ce am păţit c***e?
Intermediar 2: Ce?
Intermediar 1: M-a turnat ăsta uă.
Intermediar 2: Cine?
Intermediar 1: Duţu.
Intermediar 2: Cui?
Intermediar 1: Acum m-a turnat.
Intermediar 2: Cine uă?
Intermediar 1: Duţu uă prostule.
Intermediar 2: Na...
Intermediar 1: Ştii ce, uă ştii ce s-a întâmplat?
Intermediar 2: Şi? Ce?
Intermediar 1: M-a sunat de pe numărul lui unu, ştii? Intermediar 2: Da.
Intermediar 1: Mi-a zis unde ne întâlnim, ştii?
Intermediar 2: Da.
Intermediar 1: Şi a zis că „Uite că am aflat ce măgării faceţi voi”, ştii?
Intermediar 2: Da...
Intermediar 1: Şi s-a uitat să vadă câte am şi mi-a luat şi banii, mi-a luat tot.
Intermediar 2: Şi ce ţi-a mai zis?
Intermediar 1: A zis că să-i aduc ăştia toţi banii, restul de bani că...
Intermediar 2: Îh.
Intermediar 1: Belirea p***i Mugur, ce facem?
Intermediar 2: Nu ştiu, vedem, hai că vorbim, da?
Intermediar 1: Îh? Na bun, hai. Intermediar 2: Vorbim, da?

 

Articol recomandat de sport.ro
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
Citește și...
Interlopul care a atacat un polițist cu sabia i-a mințit pe judecători
Interlopul care a atacat un polițist cu sabia i-a mințit pe judecători

Interlopul din Rădăuţi, care a rănit grav un poliţist din trupele special, în vârstă de 35 de ani, dupa ce l-a atacat cu sabia, a scăpat de controlul judiciar dintr-un dosar cu ajutorul unei minciuni.

Starea poliţistul rănit s-a îmbunătăţit. A reușit să vorbească la telefon cu fiicele lui
Starea poliţistul rănit s-a îmbunătăţit. A reușit să vorbească la telefon cu fiicele lui

Starea poliţistului rănit marţi dimineaţa în timpul unei misiuni la Rădăuţi s-ar fi îmbunătăţit, acesta putând ţine în mână un telefon pentru a le auzi vorbind pe fetiţele sale.

Avocatul individului care a rănit un poliţist cu sabia:
Avocatul individului care a rănit un poliţist cu sabia: "Nu-şi regretă fapta"

Poliţistul din Suceava, grav rănit cu o sabie în timpul unei misiuni, trece prin momente de mare cumpănă. A fost operat pentru a doua oară. Medicii sunt rezervaţi însă în privinţa şanselor de supravieţuire.

Recomandări
VIDEO. Moment extrem de bizar, ”silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, ”silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea
Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, salută pachetul de ajutor din partea SUA în valoare de 61 miliarde de dolari.

 

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.