Patru focare de gripa in Romania! Vezi aici care sunt simptomele

Ultima actualizare: 28-08-2012 12:24
Oameni bolnavi

Motiv de ingrijorare pentru noi toti: avem 4 focare de gripa in Romania, iar specialistii se pregatesc sa mai adauge pe aceasta harta a bolilor inca 13. Si asta pentru ca numarul persoanelor care au simptome a crescut cu o treime in numai 3 saptamani.


Medicii spun sa nu ne jucam cu gripa. Daca avem febra de peste 39 de grade, dureri de cap sau musculare, nu este bine sa ne tratam singuri.

Simptomele pentru gripa: febra 39-40 grade, dureri musculare, de cap, dureri articulare, dureri de ochi

Simptomele pentru viroza: dureri de gat, infundarea nasului, tuse, stranut

In Spitalul de Boli infectioase din Iasi, numarul bolnavilor de gripa creste de la o zi de alta. Daca saptamana trecuta erau trei cazuri confirmate, acum sunt deja de 12.

Si in judetul Cluj ,11 oameni sufera din cauza gripei.

In total, in Romania, numarul bolnavilor la care a fost confirmata existenta tulpinei gripale a ajuns la 48. Adica s-a dublat intr-o singura saptamana.

Alte 13 judete sunt monitorizate: numarul celor care au semnele bolii a crescut cu 30%. Medicii au fost avertizati de catre Ministerul Sanatatii sa recolteze probe.

Virusul gripal se afla in circulatie in Romania, dar si in alte 15 tari ale Uniunii. Specialistii avertizeaza ca tulpina virala Brisbane produce si complicatii respiratorii si pulmonare.


Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO