O studenta la arhitectura construieste case in cele mai sarace tari din lume. Cum o poti ajuta sa schimbe vieti in Africa

Ultima actualizare: 30-09-2015 07:13

O romanca, studenta la Arhitectura, cauta finantare si voluntari dispusi sa construiasca locuinte in Tanzania. Oamenii de acolo locuiesc in colibe, pe care le spulbera intr-o clipa un vant mai puternic.

Provocarea pe care a acceptat-o Patricia Erimescu presupune proiectarea unui nou tip de locuinta, rezistenta la cutremure si la intemperii, fara sa foloseasca beton, fier, sau metodele moderne. Doar din apa si pamant, combinate cu lemn .

Patricia Erimescu, arhitect: "Ei traiesc in colibe care trebuie refacute an de an din cauza deteriorarii, iar noi vrem sa le oferim un exemplu de constructie durabila. Cum ar putea sa-si faca casele mult mai durabile, mult mai rezistente"

Deja a proiectat structura, in care nu va folosi deloc beton, fier sau utilaje moderne.

Patricia Erimescu, arhitect: "Pamantul se pune in cofraje, iar apoi facem diverse compozitii, il combinam cu mai mult sau mai putin nisip, culori sau chiar un mic procent de ciment pentru a-i oferi mai multa stabilitate."
"Nu poti sa te duci cu un BCA de aici, sa zici luati-l, adoptati-l! Nu, pentru ca nu se va incadra in contextul local. Au pamant, dar pamantul trebuie sapat pentru ca nu se afla in primul strat, nici in al doilea, ci in al treilea strat. Au lemn."

Din pasiune pentru arhitectura umanitara, Patricia si-a petrecut toate vacantele construind locuinte sau gradinite ori spitale pentru oamenii sarmani. A fost in Maroc, in India, iar in Vietnam a construit anul trecut o casa rezistenta la inundatii. Pentru proiectul din Tanzania mai are nevoie de colegi voluntari dispusi sa lucreze in echipa.

Patricia Erimescu, arhitect: "In jur de 30-40 de participanti avem nevoie. Vin acolo sa locuiasca minimum 2 saptamani, maximum 3 luni cat dureaza proiectul si sa ajute la cosntructie"

Merg intr-o zona extrem de saraca, satul Kasirwa din Tanzania, la poalele vulcanului Kilimanjaro. Ca sa reuseasca ce si-a propus, echipa din Romania are nevoie de 8.000 de euro.

Patricia Erimescu, arhitect: "Majoritatea banilor vor merge in materiale, in ustensile si in mana de lucru locala - adica avem nevoie de muncitori calificati sau cu experienta mai mare decat noi voluntarii."

Plecarea spre Tanzania va fi pe 31 octombrie. Cine vrea sa fie voluntar trebuie sa trimita un email la erimescupatricia@yahoo.com sau info@nkafoundation.org si va primi un formular de aplicare.

Mai poate aplica pe pagina www.nkafoundation.org.

De asemenea, o poti sustine financiar pe Patricia donand bani in contul:

Cod IBAN : RO67BRDE410SV91270624100
Banca BRD (sucursala Academiei)
Nume detinator: Erimescu Patricia Anita

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO