O profesoară care s-a vindecat de Covid-19 a donat plasmă de ziua ei de naștere

Ultima actualizare: 20-11-2020 17:50

O profesoară de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galati, care își serbează vineri ziua de nastere a hotărat că cel mai frumos cadou pe care și-l poate face este să doneze plasmă.

S-a infectat săptămânile trecute, dar a suferit o formă ușoara de COVID-19.

Luminiţa Iosif predă în cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie și Teologie din Galaţi. Face 36 de ani și a mers de la primele ore la Centrul de Transfuzii din oraș.

"Donez de ziua mea de naştere, este cadoul pe care eu mi l-am făcut de ziua mea dar până la urma cadoul acesta este o necesitate pentru cei care din păcate sunt într-o situaţie dificilă în spitalele din România şi statisticile asta şi sper că prin acest gest pe care l-am făcut să fie un model şi pentru celelalte persoane care au avut norocuil să se vindece de covid”, spune Luminiţa Iosif.

Nu doar de plasmă este nevoie, ci și de sânge. Lipsa acestor produse biologice face că, de multe ori, intervenţiile chirurgicale să fie amânate. Pacienţilor le este prelungită suferința.

La Centrul de Transfuzii Galaţi, 140 de persoane au donat plasmă de la debutul epidemie de COVID-19 pe teritoriul țării noastre.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO