La 1 an de la moartea pacientei pe care a vrut sa o transfere cu taxiul dupa nastere, medicul "n-are ce sa-si reproseze"

Ultima actualizare: 19-03-2015 00:11

Un tata indurerat, care-si creste singur copiii, vrea sa stie cine este vinovat pentru moartea sotiei sale.
 

Femeia a suferit o hemoragie masiva imediat ce a nascut, anul trecut in februarie, la Spitalul din Alexandria. Familia sustine ca medicii au operat-o, dar au amanat inexplicabil trimiterea ei la Bucuresti. Iar pana acum nimeni nu le-a spus oamenilor care a fost cauza mortii.

Din pacate, mama fetitei e doar o amintire. Elena Serban a nascut-o, la 37 de ani, in Spitalul din Alexandria, anul trecut pe copila bruneta care azi ii poarta numele. Femeia a avut o hemoragie masiva, a fost operata si trimisa tarziu, spune sotul, la Bucuresti. Cand doctorii din Alexandria au hotarat in sfarsit sa o duca in Capitala, ginecologul a vrut sa-i dea 500 de lei.

Adrian Serban, sotul femeii: "Zice iti dau eu 5 milioane, iti platesc taxiul. Zic cu ce ocazie si de ce sa platesti dumneata? Si mi-a bagat banii in buzunar: ia, ia!".

Angelica Parvan, medic ginecolog: "Am simtit ca are nevoie.. nu stiam daca sunt nepregatiti si trebuie sa te descurci si dumneata pana acolo, ca salvarea nu o lua. Eu nu am ce sa-mi reprosez."

E strigator la cer, insa nimeni nu are nimic sa-si reproseze, in conditiile in care femeia s-a stins la nici o ora dupa ce a ajuns in Capitala, la Spitalul Universitar. In zadar, rudele au incercat sa caute explicatii la medicii implicati.

Eugenia Dragut, mama femeii: "A inceput sa tipe la mine, cand a auzit cine sunt, sa ies afara ca ea n-a facut nimic. Cu mine n-aveti ce sa vorbiti, va rog frumos iesiti afara ca am treaba! I-am zis doamna doctor, eu n-am venit sa va acuz de nimic. Mi-a zis ca situatia i-a scapat de sub control."

Desi scapata de sub control, situatia nu a fost pana acum pedepsita de nimeni. Au fost deschise trei anchete inca de acum un an, de politie, spital si Colegiul Medicilor.

Doua dintre ele, facute de Spital si Colegiul nu au gasit nici un vinovat. Acum familia isi pune speranta in ancheta penala, care insa bate pasul pe loc.

Valentin Filip, managerul Spitalului din Alexandria: "Si-a indeplinit toate sarcinile de servici si chiar nu s-a gasit nicio culpa medicala. Nu stiu sa spun, nu am la dispozitie cauzele decesului acestei paciente."

Poate si pentru ca raportul medico legal abia a fost finalizat.

In timp ce Elena incepe sa isi cunoasca mama din fotografii, abia acum, la un an si o luna de la eveniment, suntem cu un pas mai aproape de a afla cine se face vinovat de moartea acestei femei. Parchetul Teleorman tocmai a primit o factura de peste 3000 de lei de la IML Bucuresti. Abia dupa ce suma va fi bugetata, vom afla ce contine raportul de necropsie.

Alice Draghici, presedintele Colegiului Medicilor Teleorman: "Pana la urma nu stim de ce a murit, ca bolnava a murit la Bucuresti! Probabil ca ei au crezut ca noi, doctorii, asa cum se discuta in foarte multe cercuri, ne luam apararea unii altora si au crezut ca or sa faca mai mult mergand pe latura penala."

Asadar, raspunsurile costa si nu stim cand va fi gata ancheta. Elena este insa mica si rabdatoare. Si are timp suficient sa afle cine sunt cei care au lasat-o fara mama. Chiar daca ancheta nu i-o va aduce inapoi, va sti macar ca s-a nascut intr-o tara in care adevarul iese intotdeauna la iveala.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO