Sectia de pediatrie a spitalului din Slobozia, in grija a 3 medici aflati la varsta pensionarii.Solutia, pe masa Ministerului

Ultima actualizare: 02-06-2015 07:04

Evitate de medici din cauza salarilor de mizerie, spitalele de provincie se sting unul dupa altul. La 3 luni de cand a fost inchisa sectia de pediatrie din Tulcea, situatia s-ar putea repeta la cea mai mare unitate medicala din Slobozia.

Cei 3 doctori, toti ajunsi la varsta pensionarii, nu mai pot face fata garzilor istovitoare, iar pacientii asteapta cu orele pana cand le vine randul la tratament. 

La 74 de ani, medicului Ana-Maria Andrei ii este tot cu mai greu sa se imparta intre pacienti. S-a prezentat la program la ora 8 si va iesi din schimb abia a doua zi dupa-amiaza. Consulta zilnic zeci de copilasi si tot in grija ei cad si cazurile grave.

In prezent, la sectia de pediatrie a Spitalului din Slobozia sunt trei doctori, desi in mod normal ar trebui sa fie macar 5. Pentru ca situatia este de asa natura, de multe ori pacientii ajung sa fie tratati de asistente.

Ca sa nu se ajunga la tragedii, conducea spitalului ia in calcul sa inchida sectia cu totul.

Sute de copii vor ramane insa fara asistenta medicala, iar singura lor sansa la viata ar fi spitalele din Calarasi sau Bucuresti, aflate la 120 de kilometri departare.

O alta varianta ar fi ca spitalul sa angajeze medici de familie, insa este nevoie de un aviz special de la Ministerul Sanatatii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO