Acuzatii de malpraxis in Gura Humorului. O femeie sustine ca a pierdut copilul din cauza neglijentei medicilor

Ultima actualizare: 22-05-2015 06:51
Acuzatii de malpraxis in Gura Humorului. O femeie ...
Acuzatii de malpraxis in Gura Humorului. O femeie ...

Acuzatii grave la Spitalul din Gura Humorului. Familia unei femei de 24 de ani sustine ca tanara a pierdut un bebelus din cauza neglijentei cadrelor medicale.

Pacienta spune ca in sala unde a fost dusa sa nasca natural nu a asistat-o niciun medic, iar asistentele si moasa ar fi lasat-o sa stea o zi si jumatate in travaliu. Cei acuzati se apara si declara ca ea ar fi facut o criza, ce ar fi dus la moartea pruncului.

Tanara 24 de ani a ajuns la spitalul din Gura Humorului joi dimineata, la 10 si jumatate. Sustine ca avea contractii, iar cand au consultat-o medicii, bebelusul - un baietel - parea perfect sanatos. Gravida a ramas internata, iar vineri dimineata contractiile au devenit dureroase - povesteste ea. Spre seara, a fost dusa in sala de nasteri, asistata de o moasa si de o asistenta.

"Aveam dureri, eram pe jos, ma chinuiam asa in genunchi si ele stateau la barfe, la cafele, la tigari...", a spus tanara, Ana Cretu.

Cadrele medicale se apara si sustin ca, atunci cand s-a declansat nasterea, femeia ar fi facut o criza care a afectat decisiv pruncul.

"Expulzeaza un fat fara batai de cord, fara respiratie. Eu cred ca a fost o asfixiere, o hipoxie, ceva s-a intamplat. Un fenoment acut in perioada de expulzie...", a spus Liliana Gemanar, medic obstetrica-ginecologie Spitalul Gura Humorului.

Copilasul din pantecele tinerei nu mai traia.

"Trebuia s-o trimita la Suceava, de dimineata de joi, pana vineri seara, lasam sa moara copilul... N-am dorit acest copil, dar sa raspunda. Mergem in continuare", a spus sotul femeii, Ciprian Cretu.

Conducerea spitalului a declansat o ancheta interna.

"Totul a decurs absolut normal. Singurul lucru a fost ca si-a smuls perfuzia si n-a mai fost ajutata in perioada acesta de medicament", a spus Doru Malincraveanu, directorul spitalului.

Femeia mai are acasa o fetita de sase ani. Raportul medicilor legisti urmeaza sa arate clar din ce cauza a murit bebelusul. Familia e hotarata sa depuna o plangere la Colegiul Medicilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO