O familie din Dâmbovița cu doi copii a rămas pe drumuri în urma unui incendiu devastator


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 31 Octombrie 2018 17:15
Categorie: Stiri Sociale

Lecţie de omenie la Bucşani, în judeţul Dâmboviţa.

Mai mulţi oameni au sărit în ajutorul unei familii cu doi copii rămasă pe drumuri în urma unui incendiu devastator. Focul ar fi pornit din bucătăria unor vecini, dar s-a extins şi în locuinţa celor patru.

În curte au locuit până în urmă luni doi soţi şi copiii lor, adolescenţi. Când s-a declanşat incendiul, erau acasă proprietara şi fiica ei.

Elena Barbu, proprietara casei distruse: "Eu am ieşit la poartă cu fata, erau flăcările... vâlvătaie...am plecat încolo, că mi-a fost frică. N-am avut curaj să vin încoa', când am văzut flăcările, mi-e frică de foc."

Cele două au suferit atacuri de panică şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Florin Barbu, proprietarul casei distruse: "De la verişoară-mea, din spatele casei, i-a luat bucătăria foc, de la maşina de spălat. S-a dus flacără puternică de acolo, a plecat la colţul casei, pe placaj, s-a întins la capacul meu".

Rudele oamenilor au mers într-un suflet acolo, însă, n-au avut cum să lupte cu flăcările uriaşe. Până au venit pompierii, a ars tot.

Ion Andreescu, cumnatul proprietarilor: 'Nu se mai putea face nimic, toată casa era compromisă, nu mai sunt spaţii de locuit. Îmbrăcămintea toată a ars".

Proprietarii casei au venituri modeste şi nu au bani să îşi cumpere materialele de construcţii de care au atâta nevoie ca să refacă locuinţa. Bărbatul este muncitor la o firmă de reparaţii şi câştigă 1.400 de lei pe lună. Colegii de serviciu i-au sărit în ajutor.

Dumitru Ogescu, coleg de serviciu al proprietarului: "Facem tot ce se poate face. Şi cu ajutorul firmei, al colegilor, mâna de lucru, ceva bănuţi, cât am putut, am dat şi noi".

Din primele verificări, anchetatorii spun că de vină pentru producerea incendiului ar fi un scurtcircuit la reţeaua electrică. Focul s-a răspândit cu repeziciune, iar din gospodărie nu a mai rămas nimic, aşa că orice ajutor le este binevenit oamenilor rămaşi fără acoperiş deasupra capului.

Cei care vor să întindă o mână de ajutor familiei necăjite, cu materiale de construcţii, haine sau aparatură pot suna la numărul de telefon 0722.956.660 sau pot dona în contul - RO90 INGB 0000 9999 0596 6246, deschis la ING Bank, pe numele proprietarului casei - BARBU FLORIN GEORGIAN

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Explozie într-un bloc din Piatra Neamț. Una dintre victime are arsuri pe 90% din suprafața corpului
Incendiu puternic la o pensiune din județul Buzău. Angajații au reușit să se salveze
Un TIR încărcat cu 11 de tone de ceai a luat foc în Caraș-Severin
VIDEO PROTVPLUS.RO