Nu stiti ce sa faceti de Craciun? Vezi aici cateva variante

Ultima actualizare: 24-10-2012 12:44

A inceput forfota, in asteptarea musafirilor. Proprietarii de pensiuni sunt cuprinsi de febra pregatirilor de sarbatori: la sfarsitul saptamanii le sosesc primii oaspeti.


Peste 2.000 de turisti sunt asteptati de Craciun sa umple pensiunile din zona Bran-Moeciu. Pentru gazde, sunt ultimele zile de liniste dinaintea "furtunii". 

Cea mai mare agitatie este insa in bucatarie: "Ne-am pregatit cu cozonaci, cozonaci cu nuca, cozonaci cu rahat, cozonaci cu mac si am mai pregatit craciunite ca sa intampinam turistii cu produse traditionale," a dezvaluit Rodica Dragan, proprietar de pensiune.

Le vom pregati bucate alese specifice zonei si niste surprize din partea casei.
Ioana Rogojan, manager pensiune Maramures
Daca nu v-ati facut planuri pana acum, aveti inca sanse sa prindeti un loc: "Cam 50% s-a ocupat, asteptam turisti in zona si speram sa vina si zapada. Pachetul este cam 200 de lei de persoana, cu demipensiune, cazare si masa festiva de Craciun," a spus Ioana Dodita, director adjunct Antrec Brasov.

In inima Maramuresului o vacanta de 4-5 zile, la o pensiune de trei margarete, costa aproximativ 1.000 de lei. Iar gazdele pregatesc deja rulada de porc si alte bunatati.

In jur de o treime din locurile in pensiunile maramuresene sunt inca disponibile. Cu putin noroc puteti ajunge chiar de Ignat, cand gospodarii taie porcul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO