Motivul pentru care tot mai multi oameni dau puiul pe viermi si insecte. In 2050, cu totii vom manca asa, spun specialistii

×
Codul embed a fost copiat

Spunem acum pofta buna la insecte! O agentie guvernamentala din Texas si maestrii bucatari ai unui cunoscut restaurant au pregatit un meniu care pe unii i-a imboldit probabil mai degraba sa puna mana pe insecticid.

Cei suficient de curajosi s-au infruptat insa pe saturate din preparatele cu viermisori sau gandacei. Uitati de carnea de vita, pui sau porc. Insectele par sa fie viitorul in domeniul culinar.

Reprezentant: "Este o forma sustenabila de agricultura pentru ca insectele consuma putin, au nevoie de mai putina apa si spatiu si furnizeaza mai multe proteine."

In Texas, insectele au fost incluse in preparate dupa retete mexicane, usor reinterpretate!

Reporter: "Asadar, aceasta nu este o "queso" obisnuita, este o crema de branza cu furnici?"
Reprezentant: "Cu furnici..."
Reporter: "Sa vedem cum e..."

Citește și
piftie
Festivalul Piftiilor de la Tismana, un deliciu culinar pentru pofticiosi. Cum se prepara cea mai buna piftie din Gorj

Client: "De fapt, nici nu simti furnici pe limba. Deloc. Nu e rau."

Ce ar mai fi in meniu? Guacamole cu viermi de matase!

Client: "Nu am mai mancat viermi pana acum."

Client: "Sunt incorporati in guacamole. Foarte bun!"

Daca adultii au fost reticenti la inceput, copiii n-au stat pe ganduri si au dat imediat verdictul - 'delicios' - pentru prepratatele culinare in care insectele inlocuiesc carnea de vita, porc sau pui.

Copil: "Viermii au gust ca de migdale, cam ca nucile, iar greierii au gust de floricele de porumb."

Degustarea a continuat: salsa cu viermisori, tortilla cu greierasi...

Reporter: "Inteleg ca ai "faina de greieri" atunci cand iei greierii si ii zdrobesti. Si apoi amesteci cu alte chestii pe care le folosesti pentru o tortilla obisnuita."

Doua miliarde de pamanteni manca deja insecte. In 2050, cand populatia globului va fi probabil de noua miliarde, nici nu vom mai avea de ales, ne avertizeaza expertii.

Articol recomandat de sport.ro
E știrea momentului! Valeriu Iftime s-a retras. Anunțul făcut de politicianul care o patronează pe FC Botoșani
E știrea momentului! Valeriu Iftime s-a retras. Anunțul făcut de politicianul care o patronează pe FC Botoșani
Citește și...
"Masterchef-ul" personal a fost prezentat la Londra. Cat de bine stie sa imite robotul tehnicile unui bucatar cu experienta

"Robotul de bucatarie" nu mai e ce stiam. Unul pe drept cuvant inteligent poate sa "invete" miscarile unor "masterchefi" si sa le reproduca intocmai in bucataria oricarui novice in arta culinara.

Festivalul Piftiilor de la Tismana, un deliciu culinar pentru pofticiosi. Cum se prepara cea mai buna piftie din Gorj
Festivalul Piftiilor de la Tismana, un deliciu culinar pentru pofticiosi. Cum se prepara cea mai buna piftie din Gorj

Pe o vreme de toamna superba unii s-au gandit la deliciul Craciunului si au venit la Tismana, in Gorj, pentru Festivalul Piftiilor. Cei mai buni specialisti in piftii au starnit tabara pofticiosilor.

Preparatul simbol din Amatrice a devenit semnul campaniei de sprijin pentru sinistrati. Marii bucatari ai lumii, implicati
Preparatul simbol din Amatrice a devenit semnul campaniei de sprijin pentru sinistrati. Marii bucatari ai lumii, implicati

Daca pastele sunt simbolul culinar al Italiei, spaghetti all'Amatriciana, create in oraselul distrus de cutremur - Amatrice - au devenit semnul campaniei de sprijin pentru sinistrati.

Recomandări
Când ar putea avea loc noile alegerile prezidențiale, în 2025. Am putea merge la vot înainte de Paște
Când ar putea avea loc noile alegerile prezidențiale, în 2025. Am putea merge la vot înainte de Paște

Stabilirea calendarului pentru noi alegeri prezidențiale este una dintre urgențele guvernului proaspăt instalat.

Trei sferturi de țară se confruntă cu ninsori, viscol și drumuri înzăpezite. NU vă aventurați pe trasee montane
Trei sferturi de țară se confruntă cu ninsori, viscol și drumuri înzăpezite. NU vă aventurați pe trasee montane

Trei sferturi de țară este în ghearele iernii, cu ninsori, viscol și drumuri înzăpezite.

Coșmar la bordul avionului elvețian care decolase din București și a aterizat de urgență. Un însoțitor de zbor este la ATI
Coșmar la bordul avionului elvețian care decolase din București și a aterizat de urgență. Un însoțitor de zbor este la ATI

17 pasageri ai unui avion elvețian care decolase din București cu destinația Zurich au fost răniți în urma unui incident grav. După o oră de zbor, aeronava s-a umplut cu un fum dens, iar pilotul a decis să aterizeze de urgență în orașul Graz din Austria.