Motivul pentru care tot mai multi oameni dau puiul pe viermi si insecte. In 2050, cu totii vom manca asa, spun specialistii
Spunem acum pofta buna la insecte! O agentie guvernamentala din Texas si maestrii bucatari ai unui cunoscut restaurant au pregatit un meniu care pe unii i-a imboldit probabil mai degraba sa puna mana pe insecticid.
Cei suficient de curajosi s-au infruptat insa pe saturate din preparatele cu viermisori sau gandacei. Uitati de carnea de vita, pui sau porc. Insectele par sa fie viitorul in domeniul culinar.
Reprezentant: "Este o forma sustenabila de agricultura pentru ca insectele consuma putin, au nevoie de mai putina apa si spatiu si furnizeaza mai multe proteine."
In Texas, insectele au fost incluse in preparate dupa retete mexicane, usor reinterpretate!
Reporter: "Asadar, aceasta nu este o "queso" obisnuita, este o crema de branza cu furnici?"
Reprezentant: "Cu furnici..."
Reporter: "Sa vedem cum e..."
Client: "De fapt, nici nu simti furnici pe limba. Deloc. Nu e rau."
Ce ar mai fi in meniu? Guacamole cu viermi de matase!
Client: "Nu am mai mancat viermi pana acum."
Client: "Sunt incorporati in guacamole. Foarte bun!"
Daca adultii au fost reticenti la inceput, copiii n-au stat pe ganduri si au dat imediat verdictul - 'delicios' - pentru prepratatele culinare in care insectele inlocuiesc carnea de vita, porc sau pui.
Copil: "Viermii au gust ca de migdale, cam ca nucile, iar greierii au gust de floricele de porumb."
Degustarea a continuat: salsa cu viermisori, tortilla cu greierasi...
Reporter: "Inteleg ca ai "faina de greieri" atunci cand iei greierii si ii zdrobesti. Si apoi amesteci cu alte chestii pe care le folosesti pentru o tortilla obisnuita."
Doua miliarde de pamanteni manca deja insecte. In 2050, cand populatia globului va fi probabil de noua miliarde, nici nu vom mai avea de ales, ne avertizeaza expertii.
Sursa: Pro TV
Etichete: alimente, insecte, carne, viermi, culinar, degustare,
Dată publicare:
05-11-2016 09:39