Mobilizare pe Facebook, la Timișoara, pentru donare de sânge


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 16 Ianuarie 2018 13:42
Categorie: Stiri Sociale

Necazul unui prieten l-a făcut pe un antrenor de înot din Timişoara să organizeze pe Facebook o campania de sânge, ca să vină în ajutorul altor oameni suferinzi.

Sportivul a mobilizat pe internet neaşteptat de mulţi oameni, care au venit de dimineaţă la centrele de transfuzii.

Marți dimineaţă, zeci de tineri mobilizaţi pe Facebook au venit să doneze sânge. Tinerii spun că vor să rămână în sistem şi să revină periodic în centrele de transfuzii.

Iniţiatorul acţiunii este un tânăr instructor de înot: la rugămintea unui prieten a distribuit un anunţ umanitar, apoi s-a implicat cu entuziasm în această cauză.

Dani Sârbu: "Ideea mi-a venit când un prieten a distribuit o poză cu un copil cu leucemie şi am înfiinţat "viaţa din sângele meu". Invitaţiei de pe Facebook au răspuns cam aproximativ 100 de oameni că o să participe, dar în afara Facebook-ului au fost mult mai multe".

Pentru că stocurile de sânge să fie suficiente, ar fi nevoie de 130 de donatori zilnic. În momentul de faţă, numărul donatorilor este însă la jumătate.

Rodica Lichezan, director Centru de Transfuzii Timişoara: "Este o acţiune care pentru centrul de transfuzii este de mare ajutor. Necesarul nostru de sânge este acoperit pentru urgenţe, dar pentru cazurile mai dificile avem nevoie suport din partea populaţiei"

Claudia Massong, asistenta-şefă Centru de Transfuzii Timişoara: "Sunt multe firme la care mergem deja de ani de zile, de două ori pe an sau de câte ori este necesar//sunt foarte bine venite companiile"

Cei care donează primesc tichete de masă în valoare de 67 de lei şi o zi liberă de la serviciu.

Bebeluș salvat printr-o transfuzie intrauterină, de către medici din Iași
Studenții din Cluj, mobilizați pentru a dona sânge. „E o cauză nobilă”
Elevii militari din Alba Iulia au donat sânge pentru a salva vieţi
VIDEO PROTVPLUS.RO