Mitropolitul Banatului promoveaza interzicerea casatoriilor gay prin Constitutie. "Grecia a fost deja ingenuncheata"

Dată publicare: 26-12-2015 15:41
Dată actualizare: 29-12-2015 06:59


Slujba de Craciun a fost utilizata de un inalt prelat ortodox ca prilej pentru a promova o initativa urmarind sa faca imposibile casatoriile intre persoane de acelasi sex.

Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, le-a vorbit credinciosilor, la finalul slujbei de Craciun, despre “o initiativa civica pe care fratii nostrii care iubesc familia crestina ar dori sa le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam si sa scrie acolo in Constitutie ca familia crestina are la baza codul familiei din Sfanta Scriptura”. Ceea ce ar insemna, potrivit mitropolitului, ca familia „este tocmita dupa randuiala lui Dumnezeu, barbat si femeie”.

IPS Ioan Selejan i-a indemnat pe credinciosi sa semneze „cu incredere” aceasta initiativa, invocand situatia din Grecia, tara despre care spune ca a fost „ingenunchiata in sensul acesta”. Mai precis, prelatul se refera la faptul ca, pe 23 decembrie, Parlamentul de la Atena a votat o lege prin care cuplurile de acelasi sex au aceleasi drepturi precum cuplurile heterosexuale, cu exceptia celui de a adopta copii.

Suntem un popor cu mult mai multi credinciosi si de aceea sa-l rugam pe Dumnezeu sa pazeasca familia binecuvantata in fata sfantului altar al neamului nostru”, le-a mai transmis Mitropolitul Banatului credinciosilor.

Modificarea in acest sens a Constitutiei este sustinuta de Coalitia pentru Familie si Constitutie, formata mai multe ONG-uri, printre care Asociatia „Parinti pentru Ora de Religie”, Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani sau Asociatia Ieromonah Arsenie Boca Arad. Includerea unui astfel de text in Constitutie, ar fi o piedica majora in calea incercarilor de a obtine legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.


VIDEO PROTVPLUS.RO