Minunea din vara lui 2011?Atunci va arata bine centrul istoric al Capitalei

20-01-2011 00:00

Cel putin asa promite primarul Sorin Oprescu, dupa semnarea unor noi contracte. Autoritatile au inlocuit firmele care executa lucrari in zona si au lansat si cateva proiecte suplimentare: piatete pentru concerte si promenade, plus parcare supraetajata.

O piateta va fi la Hanul Manuc, iar cealalta pe strada Selari. Pentru ca inainte s-a numit Strada Germana, arhitectul care se ocupa de proiect s-a gandit sa decoreze locul cu influente gotice.

Este vorba despre un spatiu de 1.000 de metri patrati, unde se va amenaja si un mic parc. Loc ideal pentru mici concerte sau teatru de vara, spun edilii.

Toate bune, dar unde parcam? Rezolvam si aceasta problema, sustin cei care se ocupa de proiect: in zona strazii Franceze se va ridica, teoretic tot pana la vara, o parcare de aproximativ cinci etaje, cu o capacitate de cateva sute de locuri.

Mai raman strazile si fatadele. Pana acum au fost reabilitate patru strazi, dupa multe discutii si scandaluri. Mai sunt 10 de terminat.

Lucrarile in centrul istoric au fost oprite din cauza neintelegerilor aparute cu constructorii spanioli. La inceputul acestei saptamani au fost semnate contracte noi.

"Doamne, ajuta!", spun intr-un glas patronii localurilor din centrul vechi.

Reabilitarea Centrului istoric va mai costa in jur de 26 de milioane de lei, dupa ce anul trecut au fost cheltuite alte 6,3.

Tags: reabilitari,


VIDEO PROTVPLUS.RO