Militarii americani prezenti in Brasov au lasat armele jos, in weekend. "Simbolul pacii" au fost celebrii mici cu mustar


Ultimul update: Miercuri 27 Mai 2015 06:51
Data publicarii: Duminica 24 Mai 2015 07:56
Categorie: Stiri Sociale

Lectie de istorie romaneasca si multa relaxare pentru militarii americani prezenti la Brasov la un exercitiu militar. Daca tot e weekend, autoritatile le-au organizat soldatilor din regimentul Cavalerie... un tur "la pas" prin Cetatea Rasnovului.

"Simbolul pacii" au fost celebrii mici cu mustar, pentru care strainii au lasat imediat armele de-o parte.

Alesi parca pe spranceana, militarii americani i-au impresionat pe cei care vizitau Cetatea Rasnovului.

Ghid: "Cine a vazut filmul "Centurionul?" OK. Inseamna ca puteti sa va faceti o idee despre ce se intampla aici..."

Soldatii din Regimentul 2 batalionul Cavalerie au intrat repede in spiritul locului. Iar unii chiar si-au exersat tinta. La coborare, atat militarii romani de la Batalionul Vanatori de munte, cat si colegii lor americani, canadieni si britanici, au pornit cateva meciuri de fotbal. Initial european, apoi american.

Punctul culminant al ospitalitatii romanesti a fost gratarul cu mititei. Si, pentru ca le-a placut ce-au vazut, cativa spun ca se vor intoarce cu familiile sa viziteze pe indelete zona Brasovului.

Soldat american: "Cetatea este extraordinara! Mi-ar placea sa revin aici, in timpul meu liber, si sa vizitez mai multe orase din zona."

Militarii americani sunt in misiune in Romania.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO