Mii de pelerini au asteptat sarbatoarea de Sf. Dumitru si la Craiova

×
Codul embed a fost copiat

Credinta le-a purtat pasii iar rugaciunile le-au adus pace in suflete. Mii de oameni au strabatut sambata seara Craiova, in procesiunea care precede praznicul Marelui Muncenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir.


Este un moment important pentru fiecare credincios. Trebuie sa avem credinta in Dumnezeu, sa fim mai buni, mai iertatori…
Racla cu moastele Sfantului Ierarh Nifon, ale Sfintei Mucenite Tatiana si Sfintilor Mari Mucenici Serghie si Vah a fost insotita de un sobor de preoti, diaconi, monahi si credinciosi.


Plini de evlavie, credinciosii au strabatut tot centrul orasului, cu lumanari in mana. Fiecare dintre cei care au participat la procesiune si-a dorit sa sarute racla cu moaste. Piosenia, spun ei, le va fi rasplatita de sfinti, care le vor implini dorintele.

Procesiunea s-a incheiat apoi la catedrala, unde Sfintele Moaste au fost depuse pentru ca toti credinciosii sa se poata inchina si ruga.

Citește și
Pelerini
Purtat-au nume de Dumitru
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat
Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Noaptea cea mai lunga pentru pelerinii care au urcat dealul Mitropoliei
Noaptea cea mai lunga pentru pelerinii care au urcat dealul Mitropoliei

Numarul lor a atins 10.000, insirati intr-o coada lunga de sute de metri.

Purtat-au nume de Dumitru
Purtat-au nume de Dumitru

Pe 26 octombrie, intreaga ortodoxie il celebreaza pe Sfantul Dumitru si, o data cu acesta, pe toti cei care-i poarta numele.

Inghesuiala
Inghesuiala "sfintita" pe Dealul Mitropoliei

Sarbatorile noastre merg mana-n mana cu imbulzeala. Prin aglomeratie se strecoara doar cei, care au putere sa impinga mai tare.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.