Mesajele politicienilor pentru români. Dragnea: ”Sfintele Sărbători să ne facă mai buni”

Irina Tanase, Liviu Dragnea
Inquam Photos / Alberto Grosescu

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, duminică, ”Hristos a Înviat” celor care sărbătoresc Paştele

”Le doresc să întâmpine Învierea Domnului cu bucurie şi linişte sufletească”, a scris şeful statului pe Facebook şi le-a urat ”La mulţi ani” celor care-şi serbează numele de Florii.

”Tuturor celor care sărbătoresc astăzi Paştele, le doresc să întâmpine Învierea Domnului cu bucurie şi linişte sufletească. Cristos a Înviat! Un gând bun se îndreaptă şi spre cei care sărbătoresc în această zi Duminica Floriilor, alături de un călduros «La mulţi ani!» celor care îşi serbează onomastica”, a scris Klaus IOhannis, duminică dimineaţă, la pagina oficială de Facebook.

Iohannis le-a transmis românilor ”Sărbători fericite” şi sâmbătă seara, de la Sibiu, unde a participat la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime” din Sibiu.

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a transmis duminică un mesaj cu ocazia Paştelui Catolic şi a Floriilor.

"În zi de mare sărbătoare pentru creştinătate, Paştele Catolic şi Floriile, doresc linişte, sănătate şi împăcare tuturor celor care celebrează astăzi această zi sfântă. Sfintele sărbători să ne facă mai buni şi mai apropiaţi unii de alţii! Un gând bun şi cald, tuturor! Sărbători fericite împreună!", a scris Dragnea, pe Facebook.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis un mesaj românilor care sărbătoresc Paştele duminică, dar şi celor care îşi serbează onomastica de Florii.

"Creştinilor care serbează astăzi Învierea Domnului le doresc Sărbători Pascale fericite, pace şi bucurie. Cristos a Înviat!", a scris Tăriceanu, pe Facebook.

De asemenea, Tăriceanu le-a urat "La mulţi ani!" celor care îşi sărbătoresc numele de sărbătoarea Floriilor.

"Totodată, de sărbătoarea Floriilor, le urez tuturor celor care îşi sărbătoresc numele multă sănătate şi fericire alături de cei dragi şi un sincer 'La mulţi ani!'", a mai spus Tăriceanu.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă le-a transmis, duminică, românilor ”sănătate, linişte şi să se bucure alături de familie şi de toţi cei dragi de spiritul sfânt al acestei zile”, fie că sărbătoresc Paştele, fie că sărbătoresc Floriile sau onomastica.

”Astăzi este o zi cu dublă semnificaţie pentru creştinătate: Paştele catolic şi Duminica Floriilor pentru creştinii ortodocşi. Tuturor românilor care celebrează aceste sărbători le urez sănătate, linişte şi să se bucure alături de familie şi de toţi cei dragi de spiritul sfânt al acestei zile!”, a scris Viorica Dăncilă în mesajul transmis cu ocazia Peştelui catolic şi al Floriilor, conform news.ro.

Catolicii şi protestanţii sărbătoresc, duminică, Învierea Domnului, cea mai veche sărbătoare a creştinătăţii. Creştinii serbează Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de credincioşi care ţineau în mâini ramuri de măslin şi de finic.

Sărbătoarea Floriilor este una dintre cele mai importante din an şi deschide perioada sărbătorilor de Paşte.

Astăzi, peste 1,3 milioane de români îşi serbează onomastica, cei mai mulţi având numele Florin, Viorica şi Florentina. viewscnt

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Procesiuni de Florii în orașele din toată țara. Semnificația sărbătorii
Procesiuni de Florii în orașele din toată țara. Semnificația sărbătorii

A fost duminica Floriilor, sărbătoare importantă pentru ortodocşi care de mâine vor intra în Săptămâna Patimilor. La Bucureşti, Timişoara şi Galaţi, sute de oameni, însoţiţi de preoţi, au pornit într-o procesiune impresionantă pe străzile din oraş.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde
Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 41,8 miliarde de lei faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.