Mesajele politicienilor pentru români. Dragnea: ”Sfintele Sărbători să ne facă mai buni”

Dată publicare: 01-04-2018 09:33
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Irina Tanase, Liviu Dragnea

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, duminică, ”Hristos a Înviat” celor care sărbătoresc Paştele

”Le doresc să întâmpine Învierea Domnului cu bucurie şi linişte sufletească”, a scris şeful statului pe Facebook şi le-a urat ”La mulţi ani” celor care-şi serbează numele de Florii.

”Tuturor celor care sărbătoresc astăzi Paştele, le doresc să întâmpine Învierea Domnului cu bucurie şi linişte sufletească. Cristos a Înviat! Un gând bun se îndreaptă şi spre cei care sărbătoresc în această zi Duminica Floriilor, alături de un călduros «La mulţi ani!» celor care îşi serbează onomastica”, a scris Klaus IOhannis, duminică dimineaţă, la pagina oficială de Facebook.

Iohannis le-a transmis românilor ”Sărbători fericite” şi sâmbătă seara, de la Sibiu, unde a participat la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime” din Sibiu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a transmis duminică un mesaj cu ocazia Paştelui Catolic şi a Floriilor.

"În zi de mare sărbătoare pentru creştinătate, Paştele Catolic şi Floriile, doresc linişte, sănătate şi împăcare tuturor celor care celebrează astăzi această zi sfântă. Sfintele sărbători să ne facă mai buni şi mai apropiaţi unii de alţii! Un gând bun şi cald, tuturor! Sărbători fericite împreună!", a scris Dragnea, pe Facebook.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis un mesaj românilor care sărbătoresc Paştele duminică, dar şi celor care îşi serbează onomastica de Florii.

"Creştinilor care serbează astăzi Învierea Domnului le doresc Sărbători Pascale fericite, pace şi bucurie. Cristos a Înviat!", a scris Tăriceanu, pe Facebook.

De asemenea, Tăriceanu le-a urat "La mulţi ani!" celor care îşi sărbătoresc numele de sărbătoarea Floriilor.

"Totodată, de sărbătoarea Floriilor, le urez tuturor celor care îşi sărbătoresc numele multă sănătate şi fericire alături de cei dragi şi un sincer 'La mulţi ani!'", a mai spus Tăriceanu.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă le-a transmis, duminică, românilor ”sănătate, linişte şi să se bucure alături de familie şi de toţi cei dragi de spiritul sfânt al acestei zile”, fie că sărbătoresc Paştele, fie că sărbătoresc Floriile sau onomastica.

”Astăzi este o zi cu dublă semnificaţie pentru creştinătate: Paştele catolic şi Duminica Floriilor pentru creştinii ortodocşi. Tuturor românilor care celebrează aceste sărbători le urez sănătate, linişte şi să se bucure alături de familie şi de toţi cei dragi de spiritul sfânt al acestei zile!”, a scris Viorica Dăncilă în mesajul transmis cu ocazia Peştelui catolic şi al Floriilor, conform news.ro.

Catolicii şi protestanţii sărbătoresc, duminică, Învierea Domnului, cea mai veche sărbătoare a creştinătăţii. Creştinii serbează Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de credincioşi care ţineau în mâini ramuri de măslin şi de finic.

Sărbătoarea Floriilor este una dintre cele mai importante din an şi deschide perioada sărbătorilor de Paşte.

Astăzi, peste 1,3 milioane de români îşi serbează onomastica, cei mai mulţi având numele Florin, Viorica şi Florentina. viewscnt

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO