Mare atentie la suplimentele alimentare! Pot da dependenta


Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2012 15:49
Data publicarii: Vineri 09 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Exista suplimente alimentare care pot da dependenta, ce facem cu ele? Nimic, le lasam in continuare in farmacii, sa le cumpere oamenii.

Acest lucru se intampla chiar daca s-a demonstrat ca unele au in compozitie substante intrezise.

In acest haos sunt implicate 3 institutii. Agentia Nationala Antidoping, Ministerul Agriculturii si cel al Sanatatii. Insa nu stie stanga ce face dreapta.

Astfel, chiar daca analizele facute de cei de la antidoping au aratat ca un supliment alimentar din zece contine substante interzise, agentia nu este obligata de lege sa ii anunte si pe cei care le avizeaza si le arunca pe piata.

Deocamdata, cei din Ministerul Sanatatii au cerut lista suplimentelor cu probleme la sesizarea reporterilor ProTV, insa o vor primi abia saptamana viitoare. In schimb, cei de la Agricultura asteapta sa faca ceva doar daca sunt sesizati de oficialii din sanatate.

Asa ca produsele periculoase raman la vanzare. Cum legea nu le permite acestor specialisti sa-i alerteze mai departe pe cei care au pus pe piata peste 4300 de suplimente, sanatatea consumatorului este amenintata cu buna stiinta.

Cei de la Agricultura spun ca "nu detin nicio informatie de la Agentia Nationala Antidoping referitoare la analizele suplimentelor alimentare notificate". Sustin totusi ca au cerut o intalnire lamuritoare care a fost insa amanata cu 2 saptamani.

In schimb, oficialii Ministerului Sanatatii au anuntat ca vor lua primele masuri, probabil, saptamana viitoare. Asta inseamna ca si suplimentele sa fie supuse regimului strict de control pe care il au medicamentele. Practic sa nu se mai vanda pe incredere.

Cel mai tanar caz de suicid! S-a omorat pentru ca au pedepsit-o parintii!
Nu consumati seara lapte, in speranta de a scapa de refluxul gastric!
Stenturi gratuite pentru pacientii cu infarct
VIDEO PROTVPLUS.RO