Un roman care a castigat la Loterie cu un bon gasit pe strada nu-si poate primi banii. "Cu ce am gresit, domnule ministru?"

05-04-2017 17:49


Un roman care a castigat de doua ori la Loteria bonurilor fiscale nu isi poate ridica ultimul premiu, in valoare de 15.500 de euro.

Inspectorii ANAF spun ca biletul castigator nu este al barbatului, ci ca acesta doar a avut norocul sa-l extraga dintre bonurile aruncate de ceilalti cumparatori.

Individul se apara si spune ca nu exista nicio lege care sa-i interzica sa adune bonurile fiscale lasate in urma de altii.

Constantin Lungu a castigat 287 de lei la loteria bonurilor fiscale, in 2015 si a primit banii. La ultima extragere din 2016, a castigat 15.500 de euro. Cand a vrut sa revendice premiul, autoritatile l-au anuntat ca nu poate primii banii.

Constantin Lungu: "Inca nu sunt virati la toata lumea, fiindca antifrauda cerceteaza. Cu ce am gresit domnule ministru al Finantelor? Prin faptul ca am gasit un bon sau ca am cumparat, asa ne incurajati sa oprim bonurile? Si daca l-am gasit pe strada cu ce am gresit si ma duc sa-mi revendic premiul."

Inspectorii ANAF au inceput o ancheta si spun ca nu ii pot da banii castigatorului, pentru ca suspecteaza ca bonul ar putea fi fals.

ANAF: "Directia generala antifrauda fiscala a efectuat verificarile legale cu privire la autenticitatea si realitatea bonului fiscal depus la unitatea teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in vedere revendicarii premiului, constatandu-se imprejurari privind savarsirea unor fapte prevazute de legea penala."

Barbatul spune ca nu are nicio vina si nicio lege nu ii interzice sa caute si sa adune bonurile aruncate de alti cumparatori. Cand a aflat ca autoritatile au inceput o ancheta penala, a inregistrat cererea de ridicare a premiului pe numele fiicei sale.

Ancheta in acest caz este in desfasurare. Ramane de vazut daca si cand va putea romanul sa intre in posesia celor 15.500 de euro.

VIDEO PROTVPLUS.RO