Lider Cartel Alfa:nu putem fi sanctionati pentru protestele de la Cotroceni


Ultimul update: Marti 11 Septembrie 2012 06:56
Data publicarii: Luni 27 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
vicepresedintele Cartel Alfa, Petru Dandea

Vicepresedintele Cartel Alfa, Petru Dandea, i-a recomandat sefului statului sa verifice in dictionar sensul cuvintelor "javra" si "hoti". Sindicalistul sustine ca Traian Basescu ar fi trebuit sa fie deranjat mai mult de sensul celui de-al doilea cuvant.

Sindicalistii au dat astazi replica presedintelui Traian Basescu, in scandalul provocat de marsul din 24 septembrie.

Vicepresedintele Cartel Alfa, Petru Dandea, a spus ca, in primul rand, liderii organizatori ai manifestarilor din Piata Victoriei nu pot fi sanctionati, deoarece au avut acceptul municipalitatii.

Dandea a explicat ca, atunci cand sindicalistii-politisti au luat decizia de a se indrepta catre Palatul Cotroceni, primarul general Sorin Oprescu nu s-a opus in niciun fel acestei deplasari.

De asemenea, liderul Cartel Alfa sustine ca organizatorii manifestatiilor habar nu au avut ca presedintele Traian Basescu nu se afla la Palatul Cotroceni. Dandea afirma ca au aflat acest lucru cu foarte putin timp inainte de a ajunge la sediul presedintelui Romaniei.

Cat priveste comportamentul politistilor de la mitingul din fata Palatului Cotroceni, sindicalistii de la Cartel Alfa afirma ca protestatarii purtau uniforme de politie, insa aveau peste acestea jachete ale confederatiei sindicale.

"Pentru ca am constatat ca cel mai tare a suparat cuvantul "javra", eu i-as recomanda domnului Traian Basescu sa verifice definitiile de dictionar ale cuvintelor "hoti" si "javra" si sa nu mai fie atat de suparat colegii mei de la Sindicatul National al Politistilor (...) pentru ca, de fapt, ceea ce striga salariatii de la toate mitingurile care se organizeaza de mai bine de o saptamana in Bucuresti este cuvantul hot", a spus vicepresedintele Cartel Alfa.

Foarte serios, Petru Dandea a continuat cu explicatiile, sustinand ca Traian Basescu ar trebui sa se arate deranjat de alte apelative ale sindicalistilor din timpul mitingurilor.

"Este cuvantul "hot", asociat de regula cu reprezentantii clasei politice, care, din punctul de vedere al Dictionarului Explicativ al Limbii Romane are o conotatie ... sensibil mai negativa, decat celalalt cuvant. Si credem ca si mult mai grava" , a mai spus sindicalistul.

In urma mitingului de vineri, din fata Palatului Cotroceni, unde protestatarii politisti au strigat "Iesi afara, javra ordinara!" si au aruncat cu pet-uri si caschete, presedintele Traian Basescu a anuntat conducerea M.A.I. ca va renunta la serviciile de escorta ale Politiei.

Imediat, aceasta decizie a fost urmata si de premierul Emil Boc.

 

 

Sursa: Pro TV

Traian Basescu cu Loganul la stop. Fumeaza si da telefoane
Basescu: Nu pot asocia Presedintia cu salariati ce au incalcat legea
Ce nereguli si ilegalitati au comis politistii la protestul de vineri
VIDEO PROTVPLUS.RO