La inceput de an, alimente expirate! Un reportaj cu camera ascunsa
Ca sa nu-si stirbeasca profitul, negustorii isi asteapta clientii, la inceput de an, cu resturi din 2008.
Marfa ramasa dupa Craciun si Anul Nou a fost scoasa la vanzare, chiar daca a expirat de cateva zile sau, in cazul fructelor si al legumelor, e degerata tun. Pentru carnea degradata exista solutii simple de "cosmetizare": eticheta e rupta sau pierduta in mod tragic de vanzator.
Intr-o hala de carne din Bucuresti, puii miros periculos, iar curcanii au termen de expirare secret.
Scuza universala e ca nimeni nu te obliga sa cumperi. Trist este ca unii gusta aventura culinara: o doamna inspecteaza bucati de burta de vita lasate la fezandare naturala, de, evident, mult prea multe zile. Uscate si imbatranite de timp, trei pulpe asteapta si ele un client tolerant.
Vanzatorii de bors, in schimb, recunosc: au marfa veche... dar e buna!
De la cartof la morcov si pana la marar si leustean, "prospaturile" de pe tarabele din piata isi asteapta si ele clientii, incremenite de ger. Negustorii nu au magazii in care sa-si lase marfa, asa ca le protejeaza de cele -11 grade cu lenjerie de pat.
Daca la fructe si legume degerate pierdeti numai din calitate si gust, carnea stricata va poate trimite in spital. Asa ca, nu va riscati sanatatea.