Ingrijorator! Vor fi din ce in ce mai multi copii bolnavi de diabet!

Dată publicare: 03-06-2009 00:00
Dată actualizare: 30-04-2012 19:20


In Europa, numarul copiilor sub cinci ani care vor fi diagnosticati cu diabet de tip I se va dubla pana in anul 2020. Este concluzia alarmanta a unui raport realizat de o echipa de medici din Marea Britanie.

 

Medicii britanici avertizeaza ca de aceasta boala nu vor fi crutati nici copiii cu varstele intre 5 si 15 ani. In cazul lor, numarul bolnavilor va creste cu 70%, ajungand la 160.000.

Diabetul le va chinui copilaria, spun specialistii, care sustin ca boala trebuie tinuta sub control cu ajutorul unor injectii regulate cu insulina, un hormon produs in mod normal de pancreas.

Cole, de exemplu, a fost diagnosticat in urma cu un an cu diabet de tipul I si este doar unul dintre cei 20.000 de copii din Marea Britanie care sufera de aceasta boala. Cole este unul dintre copiii norocosi. Are o viata normala si nu trebuie sa faca injectii dureroase in fiecare zi.

In mod normal, stomacul transforma carbohidratii in glucoza, pe care o elibereaza apoi in fluxul sanguin. Asta, in timp ce pancreasul ar trebui sa reactioneze si sa elibereze insulina. Astfel, muschii ar putea sa absoarba glucoza necesara pentru energie. In cazul bolnavilor cu diabet de tip I insa, pancreasul nu produce insulina, iar cantitatea de glucoza din sange devine prea mare.


VIDEO PROTVPLUS.RO