Ingrediente naturale si retete mostenite de la bunici, la Festivalul Carnatilor Banateni. Secretele castigatorilor
Gust autentic romanesc, ingrediente naturale si retete mostenite de la bunici. Cu aceste "arme" s-au intrecut producatorii de carnati intr-o competitie culinara organizata la Radna, in judetul Arad.
Festivalul Carnatilor Banateni a fost o proba grea nu doar pentru concurenti, ci si pentru jurati, dar si pentru pofticiosii veniti sa guste preparatele. O gospodina a convins juriul ca merita primul loc pe podium. Iar clientii pofticiosi nu au intarziat sa apara. Secretul unui preparat de succes sta in amestecul ingredientelor simple, spune ea.
Weber, castigatoare premiu 1: "Gustul autentic, parerea mea, un gust specific. Si se simte imediat ca este carne bio de acasa... Si multa dragoste."
Tot pe traditie a mizat si un alt concurent.
Hans Schutt, castigator locul 2: "Carnat facut dupa traditia veche cum am invatat de la tata, cu ingrediente naturale."
Cu o asemenea oferta variata, au aparut si carcotasii, atenti la fiecare detaliu.
Client: "Aici am intalnit foarte bune, dar lipseste usturoiul."
Client: "Sunt interesanti, diferite gusturi, diferite mirodenii s-au folosit, insa eu il astept pe cel mai bun. Nu l-am gasit inca."
Si pentru jurati a fost o misiune dificila.
Albher Elena, membru juriu: "Acesti carnati trebuie sa aiba de toate. Un pic trebuie sa se simta piperul, usturoiul, boiaua. Nu trebuie sa fie exces nici de sare, nici de fum."
Festivalul Carnatilor Banateni se organizeaza de ani buni, iar organizatorii spun ca nu vor renunta la aceasta traditie.
Sursa: Pro TV
Etichete: arad, record, mancare, traditie, retete, banat,
Dată publicare:
29-01-2016 07:55