Incepem sa imbatranim de la 27 de ani!

Ultima actualizare: 08-11-2012 11:31
angelina jolie

Varsta este adesea acuzata pentru tot soiul de lucruri neplacute, de la pierderea cheilor de la masina, pana la efectele ei nefericite asupra trupului.

Oameni de stiinta au venit acum cu o veste si mai proasta - efectele batranetii incep sa-si faca simtita prezenta cu mult mai devreme decat am crezut.

Potrivit cercetatorilor, abilitatile noastre mentale, al caror apogeu se inregistreaza la varsta de 22 de ani, isi incep declinul inca de la 27 de ani.

Oamenii de stiinta au efectuat un studiu la care au participat 2.000 de femei si barbati cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, timp de peste sapte ani.

Persoanele implicate au trebuit sa rezolve puzzler-uri vizuale, sa-si aminteasca cuvinte si detaliile unor povestiri si sa detecteze tiparele aparute in scrisori si simboluri. Teste similare sunt adeseori utilizate pentru diagnosticarea dizabilitatilor si a bolilor degenerative, incluzand dementa.

Studiul, efectuat la Universitatea din Virginia si publicat in revista "Neurobiology Of Aging", a scos la iveala faptul ca varsta medie la care oamenii ating cea mai mare performanta intelectuala este cea de 22 de ani. La 27 de ani, performanta intelectuala incepe sa scada simtitor, iar la varsta de 37 de ani incepe sa scartaie si memoria.

Astfel cercetatorii au ajuns la concluzia ca terapiile menite sa reduca efectele imbatranirii ar trebui efectuate mai devreme decat se credea pana acum, cu mult inainte ca oamenii sa devina pensionari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO