Incasari uriase pentru florarii de 8 martie. Romanii au cumparat milioane de flori, aduse din Olanda sau chiar Columbia

09-03-2017 18:41


8 martie a fost o zi infloritoare din toate punctele de vedere.

Au fost fericite si femeile, dar si florarii, care au vandut milioane de trandafiri, orhidee, lalele sau zambile si au avut incasari uluitoare, inclusiv online. In medie, o singura florarie a vandut peste doua mii de buchete. Seara, rasfatul doamnelor si domnisoarelor s-a mutat in cluburi si restaurante.

Milioanele de flori, aduse din Olanda sau chiar din Columbia, au adus zambete pe multe chipuri. Comenzile au curs inclusiv in mediul online, asa ca patronii florariilor au angajat oameni special.

Ioana Molnar, patron florarie: "Primim foarte multe comenzi din Anglia, Italia, Spania si trimitem cel mai mult in Anglia, SUA si Europa, mai sunt exceptii pe alte continente. Comenzile online cresc de la an la an cu multe procente, cu cateva zeci. In aceasta perioada 14 februarie - 8 martie ne dublam numarul de angajati cu sezonieri."

In zilele obisnuite, florariile mari vand cateva sute de buchete. 8 martie este insa o zi aparte. Iata de pilda cum la Bistrita barbatii au asteptat si o ora la coada, pentru aranjamentul perfect. Preturile au pornit de la 50 de lei, dar au crescut in functie de alegerea facuta.

Alexandra Gata, patron florarie: "Fata de anul trecut, ne-am dublat vanzarile. 50-60% mai mult fata de anul trecut. Buchete am vandut peste 1000, nu mai stim exact, fire iar au fost cu miile, cutii cu flori cu sutele."

Doamnele si domnisoarele au fost oricum in centrul atentiei si seara, in cluburi.

Distractie mare a fost si in satele din tara. In localitatea Sag din Timis, femeile au dansat pe muzica populara.

VIDEO PROTVPLUS.RO