Inarmati-va cu rabdare! A inceput imbulzeala la cumparaturi
Nu mai exista solutii pentru cumparaturi linistite de sarbatori.
Timpul de asteptare la cozile din piete sau la casele de marcat se prelungeste cu fiecare ora care ne apropie de Craciun.
Se pare ca orasenii au dat calendarul de sarbatori cu o zi inainte. In timp ce la tara gospodarul abia isi ascute cutitul pentru ca sambata e Ignatul, in magazine si in halele de carne se pregateste intens pomana porcului.
E clar ca in vremuri incerte economic romanii nu fac rabat in privinta mesei festive. Atat ca isi reconsidera alegerea, in functie de largimea pungii. La un buget total de 100-200 de lei se cumpara mai ales organe si cap de porc pentru piftie si toba, si mai putin carne macra. Altii insa golesc galantarele de muschiulet fin, sorici de 60-70 de lei kilogramul si jumari de 40 de lei.
Asadar, se aplica si in cazul nostru deviza macelarilor italieni: inainte de Craciun singura parte din porc ce nu se valorifica este guitatul.
Clientii sunt mai atenti si mai precauti, dar nu neaparat mai grosi la punga. Parca doar arunci o privire spre galantare, si banii se duc. La macelarii, se muta din lazi in sacose kilometri intregi de carnati proaspeti. Sunt 12 lei kilogramul, la fel ca si pulpa de porc.
Cat esti dispus sa cheltuiesti pentru masa de Craciun?
Vezi aici programul de sarbatori al celor mai importante supermarketuri
SPUNE 13 MOTIVE PENTRU CARE IUBESTI SAU URASTI SARBATORILE