Ii va forta criza pe romani sa-si petreaca vacanta pe litoralul nostru?

Dată publicare: 10-05-2009 00:00
Dată actualizare: 28-04-2012 08:35


Criza va aduce mai multi turisti pe litoralul romanesc, sustin hotelierii de la mare, care estimeaza ca tot mai multi dintre noi vom alege statiunile romanesti, in locul destinatiilor din strainatate.

 

In conditiile in care bancile nu le mai dau bani sa-si schimbe masinile sau sa-si achizitioneze case si terenuri, consideram ca plusul de bani care le va ramane ii vor cheltui pentru a cumpara vacante anul acesta.
Florin Barhalescu, operator turism
Spun ca si cei care preferau vacantele afara vor avea, anul acesta, un buget de cel mult 800 de euro pentru vacanta, asa ca din ce in ce mai multi ar urma sa dea Antalya pe Mamaia sau Nisipurile de Aur pentru Eforie. Gresit, anunta agentii de turism. Exista destule oferte tentante, la preturi imbietoare.

Hotelierii cred ca pe ei criza ii avantajeaza. Si pentru a fi siguri ca ii vor convinge pe turisti sa vina pe litoralul romanesc au lansat oferte de sejururi ieftine la malul marii. Cumparate din timp, prin agentiile de turism, biletele ajuns si cu 40% mai ieftine decat la receptia hotelului. S-ar fi vandut deja destul de bine.

Se estimeaza astfel o crestere de cel putin 10-20% a numarului de turisti. Nu trebuie sa fie neaparat asa, spun insa reprezentantii unor agentii de turism. De ce-am fi noi mai cu mot?

Oferte tentante sunt insa si pentru Turcia, unde exista sejururi de 350 de euro la un hotel de 4 stele, cu all inclusive, si 400 de euro la un hotel de 5 stele.

Tags: turism, litoral,


VIDEO PROTVPLUS.RO