Greenpeace: ”Eliminarea taxei Oxigen, un act populist şi complet iresponsabil”

Ultima actualizare: 25-02-2020 13:40
Greenpeace România
Facebook.com

Greenpeace România consideră eliminarea taxei Oxigen ”un act populist şi complet iresponsabil” şi susține că Gabriela Firea este vinovată de o parte din cei 20.000 de români care mor anual din partea poluării.

”Greenpeace România consideră eliminarea taxei Oxigen un act populist şi complet iresponsabil.

Dreptul la sănătate şi aer curat nu e negociabil şi nu se votează pe Facebook! În România, mor anual peste 20.000 de oameni din cauza poluării, iar Primăria Municipiului Bucureşti prin Gabriela Firea este direct responsabilă de o parte dintre aceşti morţi”, a transmis, marţi, Greenpeace România într-un comunicat de presă, citat de News.ro.

Reprezentanţii organizaţiei consideră că ”politicienii români uită încă o dată că sunt în slujba cetăţenilor şi au datoria să adopte cele mai eficiente măsuri pentu bunăstarea lor, chiar şi atunci când acestea sunt nepopulare”.

Perspectiva unui nou mandat a cântărit mai mult pentru Gabriela Firea decât sănătatea bucureştenilor. Cerem Ministrului Mediului, Costel Alexe ca autoritate superioară, să intervină de urgenţă”, au mai transmis reprezentanţii organizaţiei.

"Decizia Gabrielei Firea ne va costa pe toţi. Dincolo de sănătatea noastră, vorbim şi despre amenzile uriaşe pe care urmează să le plătim tot noi, cetăţenii. Reamintim, Comisia Europeană a declanşat mai multe procese de penalizare tocmai pentru că Primaria nu a luat şi nu ia măsuri pentru a limita expunerea populaţiei la nivelul alarmant de poluare din Bucureşti", a declarat Alin Tănase, coordonator de campanii Greenpeace România.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat marţi că renunţă la vinieta antiupoluare, aşa-numita ”taxă Oxigen”, în faţa unui val uriaş de respingere a unei măsuri luate în toată Europa, acuzând şi declaraţiile politicianiste.

Cetăţenii resping ideea de restricţie”, a spus ea, după sondajul pe care l-a realizat online. Firea a precizat că face anunţul cu ”sufletul neîmpăcat”, dar ca nu renunţă la alte măsuri antipoluare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO