Festival de vinuri, la Cluj-Napoca. Oamenii au mâncat caracatiță cu fasole: ”Un fel de costiță cu fasole, dar fără costiță”
Mii de persoane s-au bucurat, în Parcul Central din Cluj-Napoca, de un festival dedicat vinurilor.
Măsuțele amplasate pe iarbă și sutele de luminițe din copaci au dus cu gândul la atmosfera intimă din curtea unei case.
Persoane de toate vârstele au venit la Wine Festival și fiecare a găsit un vin pe placul său.
”Foarte fain și mi se pare că este o tradiție foarte frumoasă la Cluj. Vinul este artă și este un act de cultură generală dacă mă întrebi pe mine, pentru că socializarea la un pahar de vin până la urmă a făcut istoria”.
”Chiar mă bucur că aveam nevoie de o seară așa mai... nu e tocmai liniștită, dar îmi place foarte mult atmosfera”.
”Noi bem vin, dar ce mi se pare foarte surprinzător- prețurile sunt acceptabile. Mai ceva ca într-un club”.
Ce prețuri au vinurile servite la festival
După un pahar sau două, atmosfera s-a relaxat si mai mult.
Bucătari cu experiență au gătit preparate după rețete exotice.
”Baza caracatiță, fasole, fructe de mare. Un fel de fasole cu costiță, dar fără costiță, ci cu fructe de mare”.
Accesul în festival este gratuit, iar doritorii se pot bucura și astăzi de atmosfera liniștită și de oferta largă de vinuri.
Codruța Kali, organizator festival: ”Ne-am străduit foarte mult să aducem cât mai mult public larg la festival și practic am venit cu un concept în care oamenii ies să deguste vinul ca și cum ar fi la ei în grădină”.
Cel mai ieftin vin s-a vândut cu 7 lei paharul, iar cel mai scump - cu puțin peste 10 lei.