Factura uriasa primita de un roman pentru energia electrica. "Nici macar nu sunt conectat la retea"


Ultimul update: Duminica 24 Martie 2013 07:16
Data publicarii: Joi 21 Martie 2013 07:11
Categorie: Stiri Sociale

Intr-o situatie incredibila se afla o familie din Arad. Oamenii au de platit o factura de aproape 30.000 de lei pentru energia electrica pe care ar fi consumat-o in ultimul an, desi le-a fost taiat curentul aproape 10 luni.

Capul familiei sustine ca la mijloc trebuie sa fie o greseala, pentru ca sunt oameni foarte modesti si nu ar fi avut cum sa consume atat de mult curent electric.

Reprezentantii companiei de electricitate sustin, insa, ca aceasta familie ar fi consumat nu mai putin de 5000 de kWh, pe care nu i-ar fi declarat.

Problemele familiei Grila au inceput in 2010, cand domnul Dumitru s-a intors in tara, dupa ce a muncit in strainatate. Atunci a inceput sa transmita catre compania care furnizeaza energia electrica indexul contorului. Numai ca la mijloc s-a strecurat o greseala.

Dumitru Grila: "La apartamentul 3 stau eu, am citit contorul de la apartamentul 3, era singurul ceas, l-am citit pe asta, dar de fapt eu nu sunt apartamentul 3, sunt de fapt 1. Acum, ultima data s-a schimbat, au taiat apartamentul 3 si au pus 1".

In martie, anul trecut, omul, care traieste intr-o casa modesta impreuna cu sotia si cei doi copii, a primit prima factura imensa - 5.600 lei. Si asta in conditiile in care are doar un televizor, un frigider, o masina de spalat si un boiler. De atunci, factura a crescut ca Fat Frumos din poveste.

Dumitru Grila: "Mi-a venit factura - 56 de milioane - si atunci m-au deconectat, am fost la Protectia Consumatorilor. Apoi a venit una de 80 de milioane si apoi una de 12 sau 17, apoi una de 8 milioane si apoi cea mare, de 280 de milioane".

Barbatul se intreaba cum a fost posibil ca intr-un an de zile, cei del a Enel sa nu isi dea seama de eroare.

Comunicat ENEL:

"In data de 27 decembrie 2011 s-a efectuat o citire de regularizare a contorului electric de catre personalul contractant al Enel Energie, rezultand o cantitate de aproximativ 5000 kWh nedeclarati si care au fost inregistrati in urmatoarea factura de curent. Dl. Grila Dumitru a contestat aceasta factura de curent prin faptul ca, contorul electric nu functioneaza corect si automat nu inregistreaza consumul real de energie electrica. Acest contor a fost trimis pentru a fi verificat la laboratorul de metrologie, iar rezultatul laboratorului a fost ca acesta inregistreaza corect energia electrica consumata".

Domnul Grila sustine insa ca e imposibil sa fi consumat 5.000 de kWh in conditiile in care a si fost deconectat de la energia electrica. El e hotarat sa faca o noua plangere la Protectia Consumatorilor, in speranta ca cineva il va ajuta in cele din urma.

VIDEO PROTVPLUS.RO