Examenul pentru permis, filmat de o camera video si monitorizat prin GPS

Ultima actualizare: 18-04-2012 04:47
Examenul pentru permis, filmat de o camera video s...
Examenul pentru permis, filmat de o camera video s...

Avem un pont pentru romanii tentati sa isi cumpere carnetul de sofer, dar si pentru politistii examinatori dornici sa ia spaga. In masinile de examen se vor instala camere de supraveghere.

 

Programul are ca scop atat imbunatatirea calitatii actului de examinare, reducerea posibilitatilor de fraudare a examenului si poate fi folosit si in cadrul pregatirii candidatilor. in vedera obtinerii permisului de conducere.
Cms. sef Alina Dragomir, sef DRPCIV
Deocamdata, este vorba doar despre un proiect pilot, insa speram ca in curand o sa fie o regula generala. Pana acum, doar patru masini din Bucuresti au "ochi si urechi". Programul este in teste doar trei luni.

Pana la examen, camerele au si o alta utilitate - supravegheaza, de pilda, modul in care instructorul ii ajuta pe elevi sa conduca mai repede si mai bine. Nu cum se intampla acum. Statistic vorbind, doar 22% dintre candidatii din Bucuresti si 26% din restul tarii obtin permisul din prima.

Daca va fi aprobat programul, o sa le fie util si celor care fac o contestatie, daca pica examenul.

Pe parcursul examinarii, camera instalata in masina de scoala surprinde in acelasi timp trei aspecte. In primul rand, tot ceea ce se intampla in masina, discutii si gesturi. In al doilea rand, traseul - monitorizat printr-un sistem GPS. Si, nu in ultimul rand, toate maneverele efectuate de elev.

Imaginile sunt redate printr-un program special conceput, iar un astfel de dispozitiv costa 350 de euro. Sistemul functioneaza deja in Ungaria si Cehia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO