EVALUARE NATIONALA 2014. Elevii din Gorj, chemati la audieri de procurori din cauza unor suspiciuni de frauda

Ultima actualizare: 10-07-2014 07:21

Au aparut suspiciuni de frauda in judetul Gorj, unde zeci de absolventi de clasa a opta, care au trecut prin testul de evaluare au fost chemati dimineata la sediul Directiei Generale Anticoruptie.

Anchetatorii cred ca multi dintre elevi ar fi primit raspunsurile corecte in timpul desfasurarii probelor. Dosarul se bazeaza si pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din sali.

Suspiciunile planeaza asupra elevilor de clasa a VIII-a de la doua scoli generale din comuna Bustuchin. Ofiterii DGA au invitat luni la audieri zeci de elevi insotiti de parinti. Dar atat copiii, cat si adultii spun ca examenul a fost corect.

Parinte: A venit citatia si ne-am prezentat incoace.

Reporter: Ce nota a luat?

Parinte: 6 - 7, nici nu stiu.

Reporter: Ati dat bani?

Parinte: Nu, eu nu am bani, i-am spus ce are in cap aia sa scrie.

Unul dintre elevi a venit la audieri direct de la un concurs de kick-boxing, impreuna cu antrenorul sau. E multumit ca la sport a ajuns campion national si spune ca si la examen a "jucat" la fel de cinstit.

Reprezentantii Directiei Generale Anticoruptie nu au comunicat deocamdata daca vreun profesor a fost pus sub acuzare. In schimb, anchetatorii analizeaza imaginile din timpul examenului, pentru a vedea daca exista si alte probe care pot fi folosite in acest dosar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO