Escrocul sentimental de pe internet. Metoda prin care un barbat agata femei singure si le lua banii

Dată publicare: 18-01-2014 17:49
Dată actualizare: 21-01-2014 00:01


La 51 de ani, un fost puscarias a gasit o metoda inedita de a castiga bani: agata pe internet femei singure si cu situatie materiala buna si le sucea mintile atat de tare, incat la convingea sa-si dovedeasca bogatia.

Inventa apoi niste jocuri "de incredere" prin care reusea sa le lase fara bani - sume de cateva mii de lei. Cel putin trei doamne i-au cazut in plasa, pana cand politistii au reusit sa puna mana pe el. Anchetatorii cred insa ca numarul victimelor este mult mai mare.

El este Mihai Boaca si are 51 de ani. Unele doamne l-ar putea recunoaste sub pseudonimul de "andrei_af", asa cum individul si-a facut cont pe un site de matrimoniale. Pe astfel de pagini isi cunostea si victimele, spun politistii.

Totul incepea cu niste profiluri atent facute: "Divortat, doresc sa cunosc o femeie selecta, fara probleme majore, strict casatorie. Nu consum alcool, citesc, fac sport si gatesc. Imi plac inotul si parasutismul si consider ca orice fapta are urmari", este una dintre prezentari.

Intra in vorba cu doamne in jur de 30 de ani, femei de cariera si cu situatie materiala. Pentru a le impresiona, le spunea ca este pilot sau psiholog la ambasada Statelor Unite.

Dupa dialoguri de o saptamana, doua - timp in care se purta ca un adevarat partener de viata - chiar le certa pe femei, pentru a reusi sa le domine psihic, venea momentul intalnirii. Le convingea sa aduca intr-un plic, in jur de o mie de euro, pentru a dovedi, chipurile, ca si ele au o situatie materiala buna si nu vaneaza pentru banii lui.

Cand vedea plicul cu bani, pentru a le castiga increderea, punea si el aceeasi suma inauntru, apoi o invita pe partenera la ... un joc: sa-si treaca adresa pe plic, apoi sa-l puna impreuna intr-o cutie postala. Astfel, femeia avea garantia ca banii ei dublati ajung... tot la ea. Doar ca, pe drumul spre cutia postala, plicul cu bani se ... evapora in buzunarul individului.

Cel putin trei femei au fost pacalite asa, spun politistii. Una dintre ele si-a facut curaj si i-a pus la cale un flagrant. Politia face apel la toate persoanele inselate care considera ca sunt prejudiciate in vreun fel sa mearga sa depuna plangere.

Individul, care a mai fost inchis pentru inselaciune, a fost arestat preventiv.


VIDEO PROTVPLUS.RO