Doar 5 dintre spitalele inchise au devenit camine de batrani. 5.000 de oameni asteapta camere


Ultimul update: Marti 08 Mai 2012 08:11
Data publicarii: Duminica 03 Iulie 2011 19:36
Categorie: Stiri Sociale

La trei luni dupa ce 67 de spitale din tara au fost inchise, cele mai multe stau si acum cu lacatele pe usi. Cu chiu si vai, doar 5 devin camine de batrani.

In celelalte localitati, autoritatile care se ocupa de administare, nici macar nu au decis in ce anume sa le transforme. In tot acest timp, mii de batrani stau pe listele de asteptare, iar localnicii bat zeci de kilometri pana la cel mai apropiat spital.

Spitalul din Bumbesti Jiu, inchis la 1 aprilie, este pus la conservare. Primarul in grija caruia este cladirea nu vrea sa accepte realitatea si inca spera ca unitatea se va redeschide. Pana acum trebuia sa decida impreuna cu consiliul local daca o va transforma in azil sau orice altceva.

Si la Buzias, fostul spital este ferecat. Aici primaria a decis in schimb tranformarea locului in centru medical privat, de care ar putea beneficia si localnicii ramasi acum fara spital.

Alte trei spitale din Arges urmeaza sa primeasca batrani: Domnesti, Mozaceni, Rucar. Consiliul Judetean a trimis documentatia de transformare in aziluri. Acum asteapta o hotarare de guvern pentru a merge mai departe si pentru a accesa fonduri.

La nivel national 5000 de batrani sunt pe listele de asteptare pentru a primi o camera.

 

 

Bilantul primei luni de reforma a spitalelor: sigilii, furturi si cam atat
67 de spitale, inchise de luna viitoare. Medici si pacienti, pe drumuri
Romania, te iubesc! Sanatatea e in coma
VIDEO PROTVPLUS.RO