Invitati de seama la traditionalul bal caritabil de Halloween. De 10 ani, OvidiuRO ofera o sansa la educatie copiilor sarmani

Dată publicare: 26-10-2014 21:14
Dată actualizare: 29-10-2014 06:51


“Ofera-i unui copil sarac rolul principal pe scena vietii!”, aceasta a fost deviza unei nopti de vis la Palatul Parlamentului. La 10 ani de existenta Organizatia OvidiuRO a organizat traditionalul bal de Halloween.

In sprijinul fetitelor si baietilor care nu au posibilitatea sa mearga la gradinita si la scoala au sarit oameni importanti din societatea romaneasca. Cu totii au licitat, pentru o cauza nobila. Printre premiile puse in joc au fost si doua bilete VIP la concertul lui Lenny Kravitz.

Palatul Parlamentului a aratat sambata noapte ca un platou de filmare de la Hollywood. In salile pline de lumini colorate s-au perindau tot felul de personaje din productii cunoscute. In realitate, diversi oameni de afaceri, politicieni sau artisti romani s-au costumat cu ocazia Balului de Halloween, care a avit ca tema “Magia Filmului”.

Invitati de onoare anul acesta au fost Bérénice Bejo, castigatoarea premiului pentru "Cea mai buna actrita" la Festivalul de la Cannes, impreuna cu Michel Hazanavicius, regizorul productiei "The Artist". Extrem de modesti, cei doi au preferat sa stea mai mult in compania regizorului roman Cristian Mungiu.

“Daca nu ar exista educatie, nu te-ai putea maturiza. Este baza regulilor prin care inveti sa convietuiesti”, a explicat regizorul Michel Hazanavicius.

Cei doi oaspeti, veniti pentru prima data in Romania, vor participa la festivalul "Les Films de Cannes à Bucaresti”. Ei au fost si cei care aseara i-au oferit criticului de film, Irina Margareta Nistor, premiul pentru intreaga activitate.

Dupa festivitate a urmat licitatia. Nu a fost invitat care sa nu doneze bani pentru a face posibila continuarea programului “Fiecare Copil in Gradinita”, lansat in 2010.

Evenimentul a fost organizat de asociatia OvidiuRo, infiintata de voluntara americana Leslie Hawke si de profesoara Maria Gheorghiu. De 10 ani, organizatia face posibila educatia copiilor saraci din Romania si le ofera celor mici rolul principal pe scena vietii.

“Ei s-au obisnuit sa intre in acest program si ar fi mare pacat daca nu ar putea sa continue si sa mearga mai departe la gradinita, apoi la scoala”, a declarat Amalia Enache, prezenta la eveniment.

"Este foarte importanta educatia lor, pentru ca mai tarziu sa aiiba sanse sa se dezvolte ca oameni normali", este de parere Cabral, prezent si el la eveniment.

In acest moment, peste 2.200 de copii sunt ajutati sa aiba acces la educatie prescolara. Organizatorii Balului de Halloween vor anunta in urmatoarele zile cate fonduri au strans.


VIDEO PROTVPLUS.RO