De ce se tem cel mai tare romanii? De boala, Dumnezeu si saracie

Dată publicare: 22-11-2010 00:00
Dată actualizare: 30-06-2012 01:15


Teama de boala este la concurenta cu frica de Dumnezeu si de saracie in topul angoaselor pe care le au romanii. Acest adevar, resimtit de tot mai multi oameni, reiese si dintr-un studiu recent, care arata ca ne ferim sa mergem la spital.

Ne este practic frica sa nu ne internam cu ceva si sa ne externam cu altceva. Autoritatile accepta realitatea, dar pun totul pe lipsa de finantare, in loc sa verifice cum sunt cheltuite fondurile din sanatate.

Din studiu reiese ca un roman din cinci e nemultumit de calitatea serviciilor medicale din Romania. Pacientii spun ca nu ar recomanda spitalul in care au fost internati in primul rand din cauza mizeriei si a dotarilor precare.

12% dintre intervievati declara ca nu au fost ingrijiti cum trebuie si alti 14% acuza medicii de incompetenta. De asemenea, pe langa faptul ca au fost nevoiti sa isi cumpere singuri medicamente, 87% au dat bani sub forma de spaga medicilor.

Studiul a fost realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie in perioada aprilie, septembrie a acestui an pe un esantion de 1096 de persoane.

Tags: sanatate,


VIDEO PROTVPLUS.RO