Cursa Unirii a fost un bun prilej pentru batranii de 80 de ani sa demonstreze ca miscarea inseamna sanatate


Ultimul update: Marti 29 Noiembrie 2016 07:06
Data publicarii: Sambata 26 Noiembrie 2016 18:34
Categorie: Stiri Sociale

Ca sa fie sanatosi si ca sa le dea un exemplu tinerilor, asa au raspuns alergatorii trecuti de 80 de ani, cand au fost intrebati de ce s-au inscris la cursa Unirii, organizata in Alba Iulia.

Vremea nu a tinut cu ei, au fost temperaturi sub zero grade, dar nimeni nu a abandonat crosul. Sute de oameni din toata tara au alergat la Alba Iulia, la crosul Unirii care a animat santurile de aparare ale cetatii.

La 90 de ani si 15 zile, nea Dumitru din Piatra Neamt alearga si se simte ca in tinerete. Dupa aproape 3 kilometri parcursi, cat au avut veteranii, nea Dumitru ne spune ca abia s-a incalzit.

Veteranii spun ca au descoperit secretul unei vieti sanatoase: alearga si fac miscare de cate ori au timp.

Vasile Lupu, participant: "Am 62 de ani de cand alerg, e cea mai buna vitamina posibila cunoscuta de om: miscarea, eu sunt primul exemplu pentru tineri, daca ne-ar urma ar fi foarte bine."

Rodica Prodan: "Simt sanatate in organism, ma simt bine sunt vioaie, pot sa zbor nu sunt bolnava, nu iau medicamente."

Sotii Sufletel au terminat si ei cursa cu zambetul pe buze. Alearga de 56 de ani.

Emil Sufletel: "Alergam mereu impreuna, simt o fericire interioara si o bucurie si asa ma simt tanar, alergam pentru sanatate fizica, psihica, mentala si ca sa fim un exemplu pentru tineri sa iubeasca miscarea."

Incepatorii au alergat mai putin decat veteranii, doar doi kilometri.

Timea, participanta: "Am venit sa concurez ca imi place sa alerg, e ca si cum as zburda, e foarte bine dupa ce treci de un km si mama zice ca e foarte bine sa alerg pentru ca e sanatate."

Finalul a fost unul fericit si cu un premiu pentru fiecare. Crosul Unirii se tine anual la Alba Iulia, in apropierea zilei de 1 decembrie.

Adevarata cauza a raului de masina. Jocul simplu prin care ii putem scapa pe copii de aceasta problema
Mihaela Radulescu, pe coperta cartii scrisa de cumnata ei:
VIDEO PROTVPLUS.RO